Разходка с коктейл, музика и научни закачки в Музейко


Разходка с коктейл, музика и научни закачки в Музейко

4247

Детският научен център "Музейко", който отвори врати у нас миналата година, се подреди сред финалистите в конкурса "Деца в музеите" 2016, организиран от международната асоциация "Деца в музеите" и Академията на европейските музеи.

Новината пристигна преди първото по рода си научно събитие - Science Party, организирано от "Музейко" в уникалното пространство на детския научен център. Проявата е на 19 май, когато по изключение "Музейко" няма да посреща деца, а само посетители над 18 години.

Много забавления за пораснали, свързани с наука, игра и хубава музика очакват гостите. Точно в 19.00 часа "Музейко" ще отвори врати за възрастни и ще даде възможност на всеки, който досега не е намерил причина до посети детския научния център или пък иска да се забавлява в него (веднъж!) без своите деца, да се запознае с трите етажа на иновативното пространство и неговите 130 интерактивни експоната.    

"Музейко" ще посреща своите посетители за разходка с коктейл и научни закачки. Всеки, който има желание, може да се включи в забавните игри за бързина и съобразителност - ще има и награди! На зеления покрив ще има демонстрации с огън, от които публиката ще научи как може да поддържа огън в ръцете си или да се превърне в митични огнедишащи създания.    

В праисторическа обстановка - в етажа, посветен на миналото с пещери, скали и древни реликви, организаторите са приготвили молекулярни коктейли на кубчета и специалитета Зелен хайвер. За настроението ще погрижи диджей SAVA.

Детският научен център получи неотдавна поредното признание, този път международно. След приза Сграда на годината в категория "Образователна сграда", "Музейко" попадна във финалната селекция в конкурса за най-креативно и прогресивно детско музейно пространство, организиран от международната асоциация "Деца в музеите" и академията на европейските музеи. Международно жури с представители на 20 държави от цял свят избра общо 9 музея, един от които ще получи голямата награда на конфренцията на Европейската организация на научните музеи Ecsite в Грац, Австрия, на 9 юни.

"Музейко" се нареди до музеи и образователни центрове в Германия, Полша, Великобритания, Швеция, Холандия, сред които и най-големият научен музей в ХоландияNEMO, и най-големия музей на технологиите в науките в Швеция, този в Стокхолм.    

Билети за Science Party - на касите в "Музейко" и на www.muzeiko.bg.
Цена в предварителна продажба 15 лв., цена на място в деня на събитието 20 лв. Местата са ограничени, а по-голямата част от тях - вече продадени.

Събитието се организира с подкрепата на Absolut.    

Повече информация - на: 

http://muzeiko.bg/bg https://www.facebook.com/events/1053912284646976

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички