Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Red Hot Chili Peppers издават EP с кавъри


Red Hot Chili Peppers издават EP с кавъри

3759

Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers) ще издадат EP с кавъри.

Проектът "We Salute You", който ще излезе на 1 май, е реверанс от страна на неуморната американска банда към други легендарни артисти. Антъни Кийдис и Ко. са записали версии на някои класически песни на Бийч Бойс (The Beach Boys), The Ramones, Iggy And The Stooges, Dion Аnd Тhe Belmonts и други. Компилацията ще бъде достъпна само в дигитален вариант и ще предложи 6 парчета чрез каталога на Warner Bros.

"We Salute You" ще включва студийни варианти на "A Teenager In Love" на Dion And The Belmonts, "Havana Affair" на The Ramones и "Search & Destroy" на Iggy Аnd Тhe Stooges, както и лайв версии на парчетата "Everybody Knows This Is Nowhere" на Neil Young, "I Get Around" на Бийч Бойс и "Suffragette City" на David Bowie.

Ето и траклистинга на "We Salute You":

"A Teenager In Love" (Dion Аnd Тhe Belmonts)
"Havana Affair"  (The Ramones)
"Search & Destroy" (Iggy Аnd Тhe Stooges)
"Everybody Knows This Is Nowhere" (Neil Young) [live]
"I Get Around" (The Beach Boys) [live]
"Suiffragette City" (David Bowie) [live]

Междувременно, както MySound.bg вече анонсира, групата бе въведена в Залата на славата на рок-ен-рола в историческата Public Hall, Кливлънд, с тържествената церемония на 14 април.

Залата на славата на рок-ен-рола е музей, посветен на историята на тази музика. Всяка година комитет номинира между 9 и 12 изпълнители, кандидати за въвеждане. Да е номиниран не може да бъде всеки, трябва да са минали 25 години от първия издаден запис на групата или изпълнителя. След номинациите, кандидатурите се изпращат на 500 души, признати експерти в жанра, които гласуват тайно. В Залата на славата се въвеждат само тези, които успеят да съберат 50% или повече от гласовете. Процедурата по избора наподобява доста тази на избора на носителите на "Оскар". Да бъдеш въведен в Залата на славата е тайната мечта на всяка група, така както всеки актьор си мечтае да спечели "Оскар".

Новината за въвеждането на формацията в Залата на славата е дошла в момент, в който групата работи усилено върху новия си албум "I’m With You" с най-новото попълнение Джош Клингхофер. За огромно удоволствие на бандата, 32-годишният соло китарист вече е най-младият член в Залата на славата.

27-та годишна церемония, която ще бъде излъчена на 5 май по HBO, ще остане като една от най-запомнящите се в историята главно и благодарение на рок торнадото от Калифорния и тяхното заключителното изпълнение. За него Слаш, Рони Ууд (Ролинг Стоунс), Били Джо Армстронг (Грийн Дей (Green Day) и бившите барабанисти на "лютите чушки" – Джак Айрънс и Клиф Мартинес – се събраха, за да разтърсят залата и тълпата от 7 000. Звездната формация превърна галата в уникален концерт и показа нагледно как се пише историята на рока.
 
Ред Хот бяха въведени в Залата на славата от комика Крис Рок. Той е избран, тъй като е близък приятел на музикантите, снимал се е в няколко от техните видеоклипове и дори е режисирал един. Антъни Кийдис (вокал) и Майкъл Балзари – Флий (бас китара) го смятат за талисман на бандата. За церемонията се събират специално и излизат да приемат наградата бивши и настоящи членове на непокорните рокаджии от Лос Анджелис. Освен бившите дръмъри Джак Айрънс и Клиф Мартинес, присъства и Джеймс Словак, братът на Хилел Словак (един от основателите).

При връчването на наградите бяха почетени бившия член Джон Фрушанте и покойния Хилел Словак. В речта си Флий (бас китарист и основател) сподели: "Хората често ме питат как успяхме да останем заедно, все пак сме група от почти 30 години. Има безброй причини, не мога да кажа, че егото и парите не са част от тях. Но много повече от това е, че ние обичаме музиката. След всички тези години, желанието да правим музика и страстта да свирим не намаляха, само се задълбочиха с времето".

"Бях на 15, когато срещнах Флий, мога да кажа, че той промени живота ми и то за по-добро. Година по-късно срещнах Хилел Словак, нашия обичан приятел, който още ни липсва. В ранните години на Ред Хот се борех с моите собствени демони, имах проблеми с наркотиците. Ако не беше приятелството, подкрепата и търпението на моята банда, нямаше да съм тук с вас. И ето ни сега 30 години по-късно... ние все пак сме заедно. Доста големи късметлии сме", призна в речта си певецът Антъни Кийдис.

"Чувствам се благословен и благодарен" - каза Чад Смит – "няма по-велико нещо да правиш това, което обичаш. В началото на кариерата ми, ако някой беше дошъл при мен и ми беше казал, че ще се преместя в Калифорния, ще се присъединя към Ред Хот Чили Пепърс, ще продам милиони албуми, ще пътувам по целия свят и след 25 години ще бъда в Залата на славата на рок-ен-рола...бих му казал: "Човече, ти си абсолютно луд. Искам да кажа на всички фенове, които са с нас от началото – Ред Хот Чили Пепърс тепърва започват. Очаквайте още много от нас".

За щастие на българските меломани, Ред Хот Чили Пепърс - вече официално признати за богове, ще свирят на столичния стадион "Георги Аспарухов" (с пълен капацитет 40 000 души) на 1 септември по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Цените на билетите са от 70 лв. до 150 лв. и могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, касата на "Арена Армеец", "Тикетпро" и неговите партньори и онлайн чрез www.ticketpro.bg  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички