Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София

Репортерът на Нова Иван Черкезов се срещна с барабаниста на Куин


Репортерът на Нова Иван Черкезов се срещна с барабаниста на Куин

5514

Напрежението в неделния ефир на "Събуди се" по Нова телевизия ще бъде високо: за своите рок подвизи ще разкаже репортерът Иван Черкезов, който пътува надлъж и шир по света, за да среща българската публика с титани като Бон Джови и барабаниста на Куин (Queen) - Роджър Тейлър (в средата на  снимката).

Рок журналистът стигна до Лондон, за да вземе интервю от  британския музикант.
 
Повод за срещата бе спектакълът We’ll Rock You, който тази година отбелязва 10-ти поред успешен сезон. Шоуто събира едни от най-големите хитове на Куин, аранжирани и адаптирани за театрална сцена."След смъртта на Фреди просто трябваше да продължим да се занимаваме с всичко онова, което бяхме правили дотогава – шоуто трябваше да продължи”, разказа пред камерата на Нова ТВ барабанистът на митичната банда. На въпроса обаче защо We’ll Rock You, а не "The Show Must Go On", той отговаря, че шоуто продължава именно и благодарение на Фреди, но това няма как да се получи, ако човек не носи рока в себе си.

Срещата между Роджър Тейлър и Иван Черкезов се състоя в Dominion Theatre, където спектакълът се поставя вече 10-та година. На входа на театъра има огромна статуя на Фреди Мъркюри, а във фоайетата е пълно с негови фотографии. Един от салоните носи и неговото име – точно там Роджър Тейлър прие и екипа на Нова ТВ. "Чувал съм, че в България има много красиви брегове и с удоволствие бих изпил чаша вино на ваша земя”, заяви известният барабанист, признавайки, че много би искал да посети страната ни. Той не скри, че изпитва топло чувство заради всичко, които е чувал за България от свои приятели.

Освен с Роджър Тейлър, Иван Черкезов успя да се срещне и с Бен Елтън, режисьор и сценарист на We’ll Rock You и също знакова фигура за артистичните среди в Лондон. Дълго време Бен не споделя с никого тази своя идея, докато не я разказва на продуцента си, който в същия този момент работи по съвместен проект с Робърт де Ниро. Именно известният актьор го поощрява, казвайки му, че идеята е страхотна и задължително трябва да я реализира. Първоначалният замисъл е спектакълът да се играе 5 години, но през 2006 се взима решение да се поставя на сцена за постоянно. В We’ll Rock You присъстват над 20 песни от репертоара на Куин. Повече от 10 милиона зрители от всички континенти са гледали шоуто през годините, а артистите пеят повече от 2 часа и половина. У нас спектакълът ще се бъде представен за първи път между 15 и 19 май 2013, като изявите са организирани от "София Мюзик Ентърпрайсис".

Пълното интервю на Иван Черкезов зрителите ще могат да видят през януари, когато ще бъде излъчен филм в "Темата на Нова", посветен на Куин.

В предаването "Събуди се" на 8 десември ще гостува и и победителят в музикалното шоу X Factor Рафи, който преди броени дин получи приз от своя роден град – "Бург на годината".

Екипът на "Събуди се" ще отбележи и 20-ия рожден ден на есемеса, а по-късно писателката Александра Уитакър ще сподели как е дошла по бизнес в България за няколко дни, а българският език ѝ направил силно впечатление. Тя ще разкаже за първите уроци по български и също защо смята именно него за езика на любовта.

"Събуди се" е в ефира на Нова всяка събота и неделя от 8.00 ч. до 9.30 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички