Secret Chiefs 3 в Студио Sounds Like. Експеримент: успешен


Secret Chiefs 3 в Студио Sounds Like. Експеримент: успешен

3167

Preston Lea Spruance III, или Trey Spruance е мултиинструменталист, който отново посети София с групата си Secret Chiefs 3

Шеметът, събрал в Студио Sounds Like... почитателите на авангардната и експериментална музика, е по-известен като съосновател на Mr. Bungle, както и с намесата си в прочутия албум "King For A Day"... на Faith No More (Фейт Ноу Мор). Визитата на шайка от подобен характер далеч не предполага общата представа за клубно рок шоу, ами надминава най-извратените очаквания на хардкор почитателите си, като оставя в шок принудените да присъстват като персонал и/ли обикновени навлеци.

Но преди невероятната смес от сърф рок, дет метъл, електро и т.н., сцената претъпкаха a.P.A.t.T. (a party all the time), в бели одежди и шизо хумор. Вследствие на закъснението, публиката вече бе подобаващо екзалтирана и не остана длъжна нито за миг. Традиционно накъсаните композиции рязко преминаваха в лирични балади в стил Запа. И обратно. За пълната картинка се грижеше налудничава кларнетистка, крачеща около жълти гумени патета, разбира се. Звукът, добър, се коригираше на място, но така или иначе претенциите са абсурдни в подобна стилистика.

Secret Chiefs 3 не изпитаха никакви затруднения с принудителния непосредствено преди изявата си саундчек, причинен от въпросното закъснение. Прокараха цялата вакханалия някак странно плавно и задоволиха изродските влечения на представителите от българската (и не само) публика, впечатляваща се от авангардна и експериментална музика. Втората половина от изпълнението на гостите очаквано премина в по-ориенталския дух, с който са известни. И някак всичко си дойде на мястото. Горе-долу това се случи.

А долу-горе?

Ами да беше дошъл, щеше да видиш...

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички