Сергей Шишов представя "Хора и богове" от Константин Джамбазов в "Картини от една изложба"


Сергей Шишов представя "Хора и богове" от Константин Джамбазов в "Картини от една изложба"

1499

В дните около на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" ще бъде дадена гласност на още един изявен български музикант.

Варненецът Константин Джамбазов - рок китарист, композитор и мултиинструменталист, е добре известно име в рок средите. Той свири в редица рок групи: Хадес (1986-1988 г. и 2010-2011 г.), Одесос (1988-1989 г.), Тотал (1990-1993 г.), Джекил Хайд (1994-1998 г.), Аметист (2001-2003 г.), Алиби Бенд (2004-2005 г.), Фобос (2007-2011 г.). От 1994 г. работи също така като студиен музикант заедно с пианиста-композитор и диригент Нелко Коларов (Импулс, Робин Гиб, Брейзън Абът).  Помним го и като солов-певец и китарист по време на концерта на Николо Коцев със Симфоничния оркестър на БНР  с диригент Емил Табаков през септември 2012 година.

Ето какво споделя Константин за албума "Хора и богове": "Още свирех с групата Jekyll Hyde (арт група от Варна, с Росен Ангелов – вокал и текстописец, и Николай Марков – клавири, композитор и текстописец). Тримата бяхме много запалени по Kansas, Styx, Yes и др. представители на прогресив рока и композирахме музика в този стил. Заедно с Росен решихме да направим по-голям проект, прог-албум, в който всички песни да са свързани тематично, смислово и музикално. Започнахме усилено да творим и доста от идеите на "Humans And Gods", или "Хора и богове", се родиха тогава. Впоследствие съдбата ни пръсна по различни краища на света. Росен се пресели да живее трайно в Англия, Николай заживя в Америка, аз пътувах много по Европа, но си останах в България.

През 2003 г. работих заедно с певеца-китарист Николай Райков (Диана Експрес) по съвместния ни албум "Clearland-Gift From Time". Райков също беше за идеята да реализираме започнатия замисъл за "Хора и богове" (неслучайно той пее част от четвъртата песен – "Вярната посока"), но след това отиде да работи с групата Диана Експрес и проектът отново бе замразен. През 2007 година реших окончателно да изсвиря, изпея и запиша сам този проект, защото текстовете и музиката, които бяхме написали с течение на годините, абсолютно заслужаваха да имат реализация и слушатели. Така след две години труд албумът беше факт".

Темите в албума са за живота и смъртта, за хората и тяхната вяра, разсъждения и бит – всичко това представено в стихове от лирическия герой, който е човек, задаващ си куп въпроси, на които иска да намери отговорите...

Сергей Шишов ще представи албума "Хора и богове" в предаването "Картини от една изложба®" на програма “Хоризонт” в събота, 27 май, след новините от 16.00 ч. 
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички