No More Many More с ново видео и сингъл в "Тънка червена линия"
Официално подгряващо парти за концерта на Austere в София
Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"

Ще гръмне ли бомбата на авторското право в Строежа довечера


Ще гръмне ли бомбата на авторското право в Строежа довечера

5586

Третото издание на уникалния за България музикално-литературен фестивал Sunday Art Report предстои в столичния клуб "Строежа" от 18.00 ч. довечера.

В програмата е отново елементът дебат - този път на тема "Авторско право" със сериозни участници.

Немалък брой музиканти от различни групи и композитори са заявили присъствие на дискусията, която би трябвало да разясни принципно и на практика ситуацията, в която се намира българският творец. От сцената ще ще вземат отношение Васил Гюров, познат от Ревю и заемащ длъжността зам. - предстедател на УС на "Музикаутор" понастоящем, в компанията на друг член на същия управителен съвет - композиторът и музикант Ясен Козев. Заедно с тях ще бъдат Господин Господинов - Гепи от някогашната група Стейн и "Стейн студио" и Ерол Ибрахимов - лицето на Уикеда. Очаква се да присъстват още членове на Остава, Гравити Ко., Q-Check, Dokle & Greesh, Logo5, Спенс, Скре4, Ласт Хоуп (Last Hope), Сърмата Хари (Surmata Harry)'s Coptor Mix и още други, както и представители на музикални клубове и медии.

По-конкретно темите, свързани с авторското право и неговото приложение, се изразяват в два аспекта:

1. Разясняване на дейността по събираемостта и разпределението на отчисленията за авторски права при публичното изпълнение на музикални произведения в търговски обекти и медии;

2. Чл.26 от Закона за авторското право и сродните му права (чл.26 - компенсационно възнаграждение в полза на носителите на авторски и сродни права) - същност и евентуалното му отпадане при приемане на закона.

Обсъждането стартира точно от 18.00 ч.

След сериозните дебати с музикална насоченост, следва приятна музика. В 19.30 ще бъде представена първата група за аржентинско танго у нас - Тан Гоу-Гоу (Tan GoGo). В нея като членове влизат познати имена - Алекс Линарес - вокали; Веселин Веселинов - Еко - контрабас; Георги Величков - акордеон, баян; Теодор Петков - пиано.

Писателят Богдан Русев ще представи компилация от избрани пасажи от различни свои произведения в 20.00 ч. Наред с това ще се акцентира и на абсолютно новото му издание "Туристът". "Туристът не обичаше багаж. Всичко, което му беше необходимо, се събираше в една пътническа чанта, която на свой ред се събираше в отделението за ръчен багаж над главата в самолета. Туристът нямаше и лични вещи. Ако нещо се случеше с багажа му, можеше да възстанови всичко за един ден, включително и файловете от черния си лаптоп, които копираше в електронната си поща", пише той. Богдан Русев (35) е автор на няколко сборника с разкази, детски приказки и романите "Ела при мен" и "Къщата".

Прелестната Миленита (на снимката) ще се появи в 21.30 ч. Както MySound.bg обяви, певицата съвсем наскоро издаде своя нов албум "Gato", на 'иито парчета  който публиката ще може да се наслади на живо тази неделя. Дискът е втори поред след "Do It Again" (2005).

Проектът "Gato" („котка” на испански и италиански) е кръстен на едно от песните в него – "Gato Jmunderiño". В продукцията има 14 песни – всички са композирани, аранжирани, написани и изпяти от самата Миленита на английски, български и испански. Между тях има както силно мелодични любовни мелодии – "Сън, сън" и "Няма", така и песни за чистата радост от живота - "Sitting On the Fence" например, а и изпълнения с хумористични текстове.

Музика за тъга. Музика за смях. Музика за бар. Музика за плаж. Музика за любов.

Вратите отварят в 17.00 ч.

Броят на билетите е ограничен! Препоръчваме предварително закупуване, обявиха организаторите.

Събитието Sunday Art Report, подпомогнато от Bushmills и Grolsch, има напълно лайв концепция, включваща музика, литература, дебати и дискусии, кино и театър, която ще се състои под формата на клубен фестивал в рамките на 12 поредни недели от януари до март.

Още - на:

www.stroeja.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички