В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври
Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal

Сийл: искрено и лично


Сийл: искрено и лично

4926

Шестият студиен албум на Сийл (Seal) - "6: Commitment", излиза официално на 20 септември.    
 
Певецът отново обединява сили с легендарния продуцент Дейвид Фостър (David Foster), който стои и зад най-продавания му диск "Soul" (2008), съдържащ соул класики.

Първият сингъл от новия проект е „Secret” - дълбока и чувствена балада, която безспорно се подрежда сред едни от най-добрите любовни песни на артиста.

„Помолих Дейвид да продуцира "Commitment", просто защото е най-невероятният човек, с когото съм работил от дълго време насам”, разказва Сийл. „Той е уникален. Не мисля, че има друг продуцент в света като него”, допъва изпълнителят.

Фостър е със същите отлични впечатления по отношение на Сийл. „Гласът му е толкова уникален и той го контролира така добре – тембърът и музикалността му са несравними. През цялото време той проявяваше неумолим перфекционизъм и целенасочено се стремеше към постигане на възможно най-добрия резултат. Албумът изобилства от страхотни музикални изненади, а композиторските умения на Сийл са в пика си. Самият той смята, че това е може би един от най-добрите му проекти досега, а аз съм на същото мнение”, не пести похвалите си продуцентът.

„Когато важните неща в живота ти започнат да се подреждат по начина, по който се наредиха за мен през последните години, ставаш изключително съсредоточен. Обичам предизвикателствата, а това е най-голямото в цялата ми кариера – да направя албум, който да надхвърли моите собствени очаквания”, не крие Сийл.

Неговият неповторим баритон доминира в песните „Secret”, „The Weight Of My Mistakes”, „Best Of Me” и „If I’m Any Closer”. Пиесите разглеждат емоциите, породени от любовта, семейната сплотеност и обвързаността, които са и главното вдъхновение за заглавието на албума. „Напълно съм отдаден на всички важни неща в живота си”, разкрива Сийл. „Никога не съм бил по-съсредоточен върху грижата за жена ми и децата ми, семейството като цяло, собственото ми благополучие, и разбира се, музиката и кариерата ми. Всяка една от тези песни има лично значение за мен. Те представляват една дълбока изповед и се надявам да докоснат душата на всеки, който ги чуе”, додава гласовитият изпълнител.
 
За периода от над две десетилетия, в които се простира впечатляващата му кариера, Сийл е продал над 15 милиона албума в световен мащаб и е имал успех в няколко музикални жанра. Емоционалните му и романтични любовни песни като "Prayer For The Dying", наградената с "Грами" (Grammy) "Kiss From A Rose", "Don’t Cry" и "Love Is Divine" спечелват сърцата на милиони фенове и му носят одобрението на критиците.

Певецът има страхотни постижения и в денс/поп жанра, стъпвайки на сцената на хаус музиката с дебютния си албум от 1991 и завръщайки се към тези корени през 2007 с проекта "System". "Soul" се задържа цели 13 последователни седмици на първо място в класациите във Франция и постигна голям световен успех като цяло.

"6: Commitment" ще бъде на българския музикален чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International, от 20 септември.

SEAL - 6: Commitment

1. If I'm Any Closer
2. Weight Of My Mistakes
3. Silence
4. Best Of Me
5. All For Love
6. I Know What You Did
7. The Way I Lie
8. Secret
9. You Get Me
10. Letting Go
11. Big Time

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички