Силви Вартан в Дом Майка и дете в София


Силви Вартан в Дом Майка и дете в София

5344

Наближава дългоочакваният концерт на примата на френската естрада Силви Вартан (Sylvie Vartan) в София, който е в зала 1 на НДК на 28 октомври.

В деня след изявата звездата ще се посвети на активна благотворителна дейност. По предварителен план тя ще посети Дом „Майка и дете” – Младост, Втора градска болница и Многопрофилна болница за амбулаторно лечение и Спешна помощ „Пирогов”.

Визитата е част от програмата на асоциация „Силви Вартан за България”, чиято дейност е съсредоточена в дарения за болнични заведения. 

Благодарение на личната инициатива на изпълнителката и сътрудниците й в София, асоциацията дарява апартура за новородени деца в цяла България.

От издаването на първия си албум през 1961 до днес магнетичната певица и актриса се радва на изключителна популярност. Преди броени дни излезе нейният най-нов албум „Toutes Peines Confondues”, който показва звездата в една по-различна светлина. Меланхоличен, дълбок и далеч по-интимен, той е плод на желанието й да се доближи максимално в общуването си с публиката. Сериозна провокация в него е песента, композирана от Карла Бруни - Саркози. Силви Вартан отдавна цени творчеството на талантливата Първа дама на Франция и споделя, че с удоволствие би продължила да работи с нея.

Настоящото турне на примата на френската поп музика, посветено на последния й албум, се радва на небивал успех. То стартира с няколко концерта в Париж в небезизвестната зала "Олимпия", където през 60-е години Силви пее на една сцена заедно с легендарните Битълс (Beatles). Гастролът включва около 30 европейски концерта и ще продължи до март 2010.

Преди месец по време на един от последните концерти в зала "Олимпия", за всеобща изненада на публиката, на сцената заедно със Силви се качи нейният бивш съпруг Джони Холидей. Двойката изпълни два изключително емоционални дуета - "L'Hymne à l’amour" и "Non, je ne regrette rien" на Едит Пиаф. Публиката прие изключително позитивно неочакваното изпълнение и изпрати звездата с бурни аплодисменти.

По повод предстоящето си шоу у нас Силви Вартан споделя, че няма търпение да посети отново родната си страна и да се срещне с любимата си българска публика.

Билети за концерта могат да бъдат закупени на цени от 30 до 80 лева от касите на "Тикетпро - България" в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg

Изваята на Вартан е в рамките на традиционния фестивал "Мюзик Джем" 2009.

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на "Сосиете Женерал Експресбанк" по случай десетгодишния юбилей на банката.

Организатор е "София Мюзик Ентърпрайсис".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички