Sinead O Connor пристига със съпруга си в България


Sinead O Connor пристига със съпруга си в България

4939

Шънейд О' Конър (Sinead O' Connor) ще бъде придружена от съпруга си - Стив Куини, на първата й визита в България.

Както MySound.bg вече огласи, гласовитата ирландка ще се представи в зала 1 на НДК на 22 юни по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" в рамките на фестивала Arena:Muzika 2011.

Певицата и Стив, дългогодишен китарист в нейния бенд, сключиха брак миналата година, преоткривайки романтиката в прекрасните си приятелски и професионални отношения. Освен него, българската публика ще види и Кийран Кийли, който ще се включи на клавири, акордеон и китара. Той е свирил в някои от най-известните келтски фолк-рок банди като Дъ Поугс (The Pogues) и Дъ Корс (The Corrs), както и в The Popes – проектът на Шейн Макгоуън, който той сформира след разпадането на Дъ Поугс. Музикантът, който сътрудничи на Шънейд отдавна, придружава звездата по време на акустичните й изяви и през последните няколко години.

Шоуто е първото от настоящето й турне, което го превръща в много важен концерт за нея. Тя няма търпение да се срещне с българската публика. Ексклузивното акустично шоу, което подготвя с усилени репетиции, ще бъде много впечатляващо, уверяват организаторите. Ограничената серия концерти започва с изявата й в НДК и продължава през Москва на 24 юни и Санкт Петербург на 26 юни. Те ще бъдат последвани от редица фестивални участия в Европа.
 
Четири години и половина след излизането на последния й албум, талантливата О'Конър се завръща с нов проект, който със сигурност е един от най-съвършените й творчески продукти. Само месец след официалната поява на "Home", родните фенове ще имат уникалната възможност да чуят на живо вдъхновяващото му представяне.

Въпреки че ще се появи на музикалния пазар през юни, критиката вече получи предварителен запис на албума, който е на път да се превърне в  своеобразно звездно завръщане на певицата към истинския й образ, недвусмислен поглед назад към музиката, която я направи световноизвестна през 80-е и 90-е години. "Той е различен от последните ми няколко албума, които са с тематична насоченост. Това е просто колекция от поп песни", казва певицата. "Home" притежава онова стилово разнообразие, характерно за темперамента и емоционалността на Шънейд. В проекта са включени няколко кавърверсии, измежду които "Song To Тhe Siren", хит от 60- години на Тим Бъкли, и "Queen Of Denmark" на американския изпълнител Джон Грант, чийто дебют, носещ същото име, беше избран за албум на 2010 в класацията на сп. Mojo. Освен кавърите, в албума има и няколко романтични песни като "Old Lady" и "Come Down With Me". Името му е измислено от брата на Шънейд, известния писател Джоузеф О’Конър.
 
Билети за концерта на цени от 40, 50, 60, 70 и 80 лв. могат да бъдат закупени от касите на "Тикектпро" и неговите партньори, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички