Споделяме Музика, Емоция, Култура в Градската градина в София


Споделяме Музика, Емоция, Култура в Градската градина в София

4000

Финалният концерт от кампанията "Споделяме Музика, Емоция, Култура" ще се състои на 1 юли, вторник, от 17.00 ч., в Градската градина в София (на мястото на бившия Мавзолей).

Инициативата ще се проведе безвъзмездно, в знак на подкрепа на пострадалите и жертвите от наводненията в Североизточна България.

Своеобразният благотворителен жест ще събере на една сцена представители на различни музикални жанрове. На концерта ще звучи класическа, фолклорна, популярна, джаз, рок и хип-хоп музика с участието на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Илия Михайлов, хора към Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", състави от НМУ "Л. Пипков", D2, Мастило, Рут Колева (на снимката), Теодосий Спасов, Антони Дончев, Васил Петров, Нора Караиванова и Бисер Иванов, Бон-бон, Апо и Невена, IMP, ChaDeo и други.

Кампанията "Споделяме Музика, Емоция, Култура" стартира на 17 юни в София като съвместен проект на Музикаутор и ПРОФОН в партньорство със Столична община, Българската музикална асоциация - БМА, Българската хип-хоп асоциация - БХХА и Българската асоциация на музикалните продуценти - БАМП. Тя е в продължение на партньорството между Музикаутор, Столична община и ПРОФОН след подписването на меморандумите за сътрудничество през февруари в посока по-добра защита на правата на творците и обогатяване на културния календар на столицата.

Инициативата за пръв път обединява дружествата и асоциациите с цел да се подкрепи българското творчество и неговите създатели и да се популяризират музикалните и културни индустрии в контекста на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Информация за мероприятията в рамките на кампанията - на официалната станица на "Споделяме Музика, Емоция, Култура":
www.facebook.com/Spodeliame.musica.emocia.kultura

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички