Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Sum 41 на Spirit Of Burgas 2012


Sum 41 на Spirit Of Burgas 2012

2403

Тя беше от Варна, на 20, казваше се Лора и беше от промоутърките на марката цигари, които се продаваха на Спирита.

Те бяха от Канада, свириха пънк-рок, казваха се Sum 41 (Съм Форти Уан) и бяха първата "група с китари", която се качи на главната сцена на Spirit Of Burgas 2012.

Да, малко странно, но едва втория ден, някъде около 9 часа вечерта, на мейн стейджа на един от най-големите музикални фестивали в България успяхме да зърнем първата истинска банда, която прави шумна музика. Естествено, ако си позволим да пренебрегнем местните герои, които не пропуснаха да се похвалят с реднек акцент – "1 -2 -3, дибидибиди, китарата колко добре ми стои" – Паникън Уайаскър (Panican Whyasker).

Общото между Лора и Sum 41 е, че и в двата случая любовта бе от пръв поглед. Публиката се влюби в канадските пънкари още с интрото – "TNT" на AC/DC, което идваше да покаже, че момчетата ще се придържат към фестивалния си сет, без много импровизации.

Още по средата на първата песен пък любовта намери и своето физическо въплъщение под формата на първото пого пред главната сцена на Spirit Оf Burgas за 2012. То бе стартирано от Александър МилановШушко от софийската пънк-рок банда Face-Off, който в същия ден празнуваше своя 18-ти рожден ден и бе облечен в пъстра... рокля. И да – говорим сериозно!

Ясно бе, че публиката определено искаше рок и наистина е много странно, че след Sum 41 главната ще посрещне само още една такава банда – Корн (Korn).
 
За сметка на това пък всички се раздадоха по време на шоуто на канадците и картинката наистина беше приятна за окото – красиви и шарени млади хора, които пееха, скачаха и танцуваха под звуците на може би най-добрия и забавен пънк-рок, който Бургас е посрещал.

Ухото също няма поводи да завижда, тъй като момчетата изсвираха най-големите си хитове и определено показаха, че това е музиката, която най-много отива на морето, плажа и мейн стейджа на фестивала. Всички се забавляха на "Motivation", "In Too Deep", "We’re All To Blame", "Walking Disaster", "Still Waiting", "Fat Lip"… в сета на канадците трудно можехме да открием слабо парче. Това, с което ще останат в историята пък, са четиримата фена, които качиха на сцената още в началото на шоуто си; може би най-добрият пънк кавър на "We Will Rock You", който някога сме чували, и последното парче – "Pain For Pleasure", в което Стив (Steve Jocz) изпълни мечтата на почти всеки барабанист на планетата – да бъде фронтмен и вокал на бандата си, макар и само за една песен.

Единственото, за което малко съжаляваме е, че Sum 41 наблегнаха на свиренето – наистина безупречно; и на репертоара си – определено суперзабавен, и не успяха да осъществят добър контакт с публиката, която ги обожаваше. Държанието им бе малко по-студено отколкото предполага плажът в Бургас, а относно певеца фронтмена Дерек Уибли (Deryck Whibley)– вече наистина се чудим как е успял да забие прекрасна мацка като Аврил Лавин (Avril Lavigne).

Но Sum 41 наистина размазаха и спокойно можем да кажем, че бяха най-доброто нещо, което видяхме на главната сцена на Spirit Of Burgas 2012 до момента.

Преди тя да бъде окупирана от бомбаджиите Продиджи (The Prodigy)...

Снимки на Дара Кръстич - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички