Татуистът на Лейди Гага и Пърл Джем рисува тела на живо у нас


Татуистът на Лейди Гага и Пърл Джем рисува тела на живо у нас

4716

Истинско тату шоу от световна величина ще се развихри в столичния бар Rock It на 31 май, петък.

Холандският татуист Хенк Шифмахер (Henk Schiffmacher), известен със своите рисунки върху телата на Кърт Кобейн, Роби Уилямс, Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Лейди Гага и други, ще демонстрира на живо таланта си.

Татуировките на живо ще бъдат озвучени с рок от  Пеци Бенд, а черешката на шоу програмата ще бъде Dirty Rock хореография на пилон от Sonya Pole Studio. Холандският корифей на татуировките ще гостува в България по покана на иновативната марка компютърни аксесоари Canyon. Съвместният му проект с бранда е новата лимитирана серия Tattoo (слушалки, чанти за лаптоп, тонколони и компютърни мишки), която ще се появи на пазара в началото на месец юни.

Шифмахер
е татуист, художник, писател, колекционер... Сами можете да видите веднага от този списък, че е невъзможно да обобщим накратко професията и дейността на тази творческа и артистична личност. Също така не е лесно да се напише и кратка автобиография за него.

Роден през 1952 в Harderwijk в семейство на касапин, Хенк и израства в католическите традиции на времето. В ранна възраст той демонстрира склонност на колекционер. Проявява малък интерес към училището и иска да бъде художник. Първите му скици и рисунки намират място в домовете на неговите чичовци и лели. В началото на седемдесетте години артистичната му амбиция в крайна сметка предопределя по-нататъшното му развитие в училището по изящни изкуства School REX на Frederiksplein в Амстердам.

Бояджия, аранжор на витрини в Bijenkorf, технически фотограф, графичен дизайнер, печатар, занимаващ се с мода и фотография, това са някои от професиите, които Хенк практикува по време на неговите бурни първи години в Амстердам. След което следва период на пътуване, през който събира впечатляваща колекция от предмети, свързани с историята на татуирането. Многобройните татуси по самия него също свидетелстват за неговите творчески търсения и лутания.

След завръщането си в Амстердам отваря магазин за татуировки и започва да се занимава професионално с това. Той е правил татуировките на звезди като Лейди Гага, Кърт Кобейн, Роби Уилямс, Ред Хот Чили Пепърс, Пърл Джем и други.

Хенк е написал три популярни книги, включително и своята автобиография Heet van de naald, продуцирал е телевизионен документален филм за произхода на татуировката.

В продължение на няколко години управлява уникален музей, посветен на изкуството на татуировката. Ретроспекцията му в Общинския музей на Цволе през 2000 и портретът на Арчър в Parade през 2001 трябва да бъдат посочени като постижения в развитието на Хенк като артист. Има експозиции/изложби в музея Boijmans Van Beuningen в Ротердам. Служил като съветник на изложбите за историята на татуирането на Музея по естествена история в Ню Йорк и музея Civilisation в Канада. Той е сътрудничил за изложбата в чест на 400-годишнината на VOC в Westfries Museum In Hoorn. В началото на 2004 е организирана  и първата голяма белгийска изложба на картините му в Антверпен.

Понастоящем Хенк е преди всичко художник, дизайнер и писател.

Той също така изнася лекции и в свободното си време е посланик на Orange Babies, фондация, която предоставя помощ на бременни жени и техните бебета в Африка, които са изложени на риск от заразяване с вируса на СПИН.

Още - на:

http://www.henkschiffmacher.nl/
http://www.youtube.com/watch?v=c_rHBY4VZSY

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички