Трип джаз от Jazzpospolita в Студио 5


Трип джаз от Jazzpospolita в Студио 5

3438

Полската формация Jazzpospolita ще свири в столичния клуб Студио 5 от 19.30 ч. на 12 май.

Музикантите оригинално съчетават джазовата традиция и пост-рок модерността. Богатата фантазия и великолепно овладения съвременен музикален език са основанията да смятат групата за една от най-интересните на полската алтернативна сцена.

Jazzpospolita дебютира с албума "Almost Splendid" (2010), приет изключително топло. Необикновената смес от ню джаз, електроника и усет за мелодия позволява на варшавяните да събудят чувствителността както на любителите на джазовата традиция, така и на феновете на инди, пост-рок или просто амбициозния поп. Много са опитите да опишат музиката им, обявявайки я за авангарден джаз, постр-рок или трип-джаз.


Групата е свирила на почти 100 концерта и е участвала в много фестивали – Open’er, Jazz Jantar, Garana Jazz Festival (Румъния), както и като загряваща група на британския гранд на ню джаза - проекта Бонобо (Bonobo). Редакцията на полския портал Muzyka.Onet номинира музикантите за "Изпълнител на годината", а Трета програма на полското радио ги нарича "концертно откритие на 2011".

Издаденият им през февруари 2012 нов диск "Impulse" потвърждава великолепната форма на групата, която се завръща с още по-богат материал, по-силен ритмично и с по-голяма доза импровизация. Благодарение на натрупания богат концертен опит тук те звучат по-силно и по-изразително.

Входът - 15 лева. Билети - в мрежата на Ticketplus.bg.

Концертът е организиран от Полския културен институт и "ДжаZZ Плюс".  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички