Тромбонистът Джигс Уигам с майсторски клас на Brazzobrazzie 2014


Тромбонистът Джигс Уигам с майсторски клас на Brazzobrazzie 2014

3850

Джигс Уигам ще проведе тридневен майсторски клас по време на първата си визита в България.

Както MySound.bg вече огласи, Кралят на тромбона идва за участие в Brazzobrazzie 2014. Третото издание на популярния фестивал за духова музика ще се състои в Sofia Live Club на 7 и 8 март (петък и събота), организиран от Брас Асоциация и фондация "Америка за България".

Американецът, който ще открие феста със съвместен концерт с нашия Биг Бенд Брас Асоциация, пристига на 3 март, понеделник, за репетиции с родните музиканти, както и за специалния майсторски клас, който професорът с удоволствие прие да води.

Майсторският клас ще включва упражнения, техники за разсвиране и джаз импровизации и е предназначен/отворен както за професионални духови музиканти, така и за ученици и студенти. Интуитивен и много емоционален музикант с над 50-годишна любовна история с музиката, Джигс Уигам е тромбонист, композитор, диригент и преподавател. Президент на Международната тромбонова асоциация (ITA), професор в няколко европейски музикални академии, диригент на BBC Big Band, артистичен директор на Berlin Jazz Orchestra и на BUJAZZO (German National Youth Jazz Orchestra), музикант, свирил и/или записвал с имена като Стен Гец, Елла Фицджералд, Бил Евънс, Тони Бенет, Дона Съмър и Майкъл Бубле, Уигам със сигурност има какво да разкаже и покаже на българските си колеги.

Майсторските му класове са в Sofia Live Club от 4 до 6 март (вторник-четвъртък) от 14.30 до 17.30 часа. Входът е свободен.

Brazzobrazzie - най-шареното, радостно и усмихнато музикално събитие, ще огрее с медния си блясък сцената на Sofia Live Club с шест различни концерта, обединени от участието на прекрасни музиканти, и от страстта им към духовата музика.

Освен съвместна изява на Джигс Уигам и Биг Бенд Брас Асоциация, програмата включва още и концерти на De Fuego Orchestra, Brazz ViliDJ, Metaфormoза и RomaNeno Project, а за финал – шарените, уникални, атрактивни френски музиканти от Funky Style Brass - http://www.youtube.com/watch?v=iYALbDjf47c

Brazzobrazzie ще се състои с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, което за пореден път подава ръка на меломанското събитие.

Всичко за фестивала  - на:

www.brazzobrazzie.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички