Вечер на мамбото в Sofia Live Club на 21 януари


Вечер на мамбото в Sofia Live Club на 21 януари

4741

Mambo Night” ще се вихри в "Sofia Live Club" от 21.00 ч. на 21 януари, понеделник.

Събитието събира почитателите на латиноамериканския модерен джаз в своеобразен „дом на мамбото”, пресътворявайки духа и атмосферата на нюйоркския клуб "The Palladium" („Пълейдиъм”).

В средата на миналия век той е едно от най-популярните и престижни места в Ню Йорк благодарение на „великите трима”: Тито Пуенте, Тито Родригез и Мачито. В онези дни няма диджеи да запълват с музика времето между изпълненията на групите, а „големите трима” си спечелват невероятна слава, защото от всяко свое мамбо изпълнение правят хит.

Специално за концерта “Mambo Night” пристига един от най-уважаваните артисти в латиноамериканската музика - Ерман Оливера (Herman Olivera), пял и записвал със самия Тито Пуенте. През май месец тази година Ерман Оливера заедно с Франки Моралес (Frankie Morales), Калин Вельов и група Тумбаито се превъплътиха в образите на „великите трима” – Мачито (Machito), Тито Родригес (Tito Rodriquez) и Тито Пуенте (Tito Puente). Тогава в рамките на 5-я "БГ Фанта салса фестивал" холандският хореограф Ерик Лалта поднесе на софийската публика спектакъла „Mambo Night”, а тримата изпълнители подариха музиката си сред декорите на "The Palladium".
 
Вечерта на 21 януари посетителите на "Sofia Live Club" отново ще се пренесат в далечната 1950, когато гангстерските войни са всекидневие и не учудват никого. Само че в столичния „Пълейдиъм” войната ще бъде по-различна, наречена „мамбо”. Заедно с Калин Вельов и група Тумбаито, Ерман Оливера ще зарадва българската публика с двучасов концерт с най-популярните и обичани латино джаз парчета в стила на мамбото.

Цена на билетите: предварителни продажби - 22 лева, 25 лева - на място.

Ерман Оливера (Hermenegildo "Herman" Olivera) е роден на 30 януари 1959 в семейството на пуерториканци в Нюарк, Ню Джърси, Америка. Започва да пее на 12-годишна възраст, а на петнайсет вече изнася представления с различни местни групи. По време на един такъв концерт го забелязват Manny Oquendo, Andy Gonzalez и Pupy Cantor, впечатлени от гласа на младия певец и от харизматично му присъствие на сцената. Въпрос на време е Ерман да застане зад микрофона на групата на Manny Oquendo - "Conjunto Libre", с която записва пет албума и поредица от хитове като "Decidete", "No Me Echen La Culpa", "Que Humanidad" и "Tu Me Perteneces".

След "LibreОливера работи с Johnny Pacheco в продължение на няколко години, а също и с Ray Barretto, Bobby Rodriguez Y La Compania и The Machito Orchestra.
 
До момента Ерман Оливера е водещ вокалист на четиридесет и една продукции, като освен соловия запис "Chequea La Mercancia" има зад гърба си и множество други в сътрудничество с изявени артисти. Този динамичен sonero понастоящем е водещ вокал на Eddie Palmieri Orchestra се изявява в пет от албумите на легендарния Тито Пуенте.

И днес Ерман Оливера продължава да изнася турнета по целия свят, да се представя и като вокалист в редица престижни фестивали и телевизионни предавания.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички