Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Великолепната седморка! Мацките от Hypnotic с магьосниците J.P.3


Великолепната седморка! Мацките от Hypnotic с магьосниците J.P.3

6952

След любовната криза, момичетата от квартет Hypnotic са завладяни от ново вдъхновение.

Очаровани от срещата си с триото J.P.3 и обединени от любовта си към музиката, те са подготвити уникален проект в компанията на изключителните музиканти - маестро Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов-Еко (контрабас) и Димитър Семов (барабани). Често сравянвани с Bond, талантливите цигуларки са щастливи да покажат индивидуалния си стил и да заявят едно различно присъствие на музикалната сцена.

Формация Hypnotic ще представи първия си самостоятелен концерт в коледната нощ на 25 декември. Магнетичният момичешки квартет ще сподели своето изкуство с ценителите на красивата музика в столичния от 23.00 ч. в "Sofia Live Club". Първата част на празничната изява ще е подчертано джазова. Класическото модерно звучене на Hypnotic ще бъде оцветено с джаз вариациите на триото. Акцент ще бъдат няколко страстни аржентински танга, които музикантите подготвят за изисканата публика. Специална изненада ще бъде гост-вокалът Simon Rain. Той ще изпълни парчета от новия си проект 1+1=1, за който чаровната четворка записа щрайхове през лятото.
 
През втората половина на вечерта Hypnotic ще нажежат клубната атмосфера с характерния за тях стил. Квартетът ще поднесе няколко нови пиеси на италианския композитор Маурицио Абени, работил със самия Андреа Бочели.

Специалното събитие ще е изискан празничен подарък към почитателите на класическото и джазово звучене. Музиката, която хипнотичните момичета правят, е дълбоко чувствена и емоционална, въздействаща по особен начин върху сетива. „Libertango” на аржентинския композитор Астор Пиацола, Destiny, „Лудо младо” са някои от популярните пиеси, които квартетът ще подари на своята публика в Рождественската нощ. Екслузивно ще бъде представена и най-новата пиеса на Hypnotic, написана от композитора на италианския ТВ сериал „Елиза” – Савио Рикарди.

Атрактивните музикантки ще посветят първия си самостоятелен концерт на "И Аз мога" в подкрепа на центъра за деца с аутизъм, който фондацията създава в Пловдив.

Hypnotic са Боряна Бекирска (виола), Марина Хинова (виолончело), Гергана Алексиева (цигулка) и Мария Новева (цигулка) – невероятно атрактивни както с музиката си, така и с вида и изпълненията си на сцената, което не остава скрито за бдителното око на български продуценти. Първото нещо, което зрителят ще установи, ако присъства на тяхно изпълнение, е, че са изключително красиви. Когато, обаче ги чуе да свирят, ще трябва да признае, че са и неприлично талантливи и безобразно млади. Не стига, че всяка от тях има академично образование, не стига, че са работили и записвали с много от най-известните български изпълнители и оркестри, но и са печелили не един международен конкурс и в различни периоди от кариерата си са концертирали на няколко световни сцени.

Трима известни джазмени стоят зад кодовото название J.P.3.

Живко Петров е класически пианист по образование, но от дълго време се занимава с джаз. Свири из цяла Европа включително и в известната зала "Ройъл Албърт Хол" (Лондон) на една сцена със Сара Брайтмън, Зукеро, Омар Фарук и популярния български цигулар Васко Василев.

Веселин Веселинов-Еко
започва кариерата си като басист в популярната българска блус формация на Васко Кръпката - Подуене блус бенд. След този период той се отдава на джаза и свири с музиканти като Симеон Щерев, Милчо Левиев, Теодосий Спасов и Иво Папазов. Негово дело е и саундтракът на снимания в България филм "Черната далия" на Брайън де Палма.

Димитър Семов е сред най-търсените студийни и лайф барабанисти у нас, което могат да потвърдят Лили Иванова, Васил Петров, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева и Уикеда.

Освен това той се занимава и с продуциране на музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички