Виж кои спечелиха покани за концерта на Pat Metheny


Виж кои спечелиха покани за концерта на Pat Metheny

4309

Поредното издание на "Спечели с MySound.bg" завърши.

То бе осъществено с приятелската подкрепа на "София Мюзик Ентърпрайсис" за три пропуска, осигуряващи безплатен достъп до организираното от тях шоу на Пат Матини (Pat Metheny).

Както вече огласихме нееднократно, знаменитият джазмен ще изнесе концерт в зала 1 на НДК тази събота, 22 октомври.

Победителите са Валерия Ангелова, Николай Николов и Андрей Борисов.

Техните имена бяха изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

В рамките на кой популярен фестивал е изявата на Пат Матини?

Вярното е: Music Jam.

На късметлиите - честито!     

"Най-сетне ще изнеса концерт в България! Това е нещо, което очаквам от толкова много, много години. Не знам защо отне толкова време, за да се организира този концерт, и съм много въодушевен", сподели виртуозът в интервю за радио Jazz FM.

Той добавя, че изявата ще бъде фокусирана върху трио аспекта от кариерата му и че ще включва музика от "Bright Size Life", "Rejoicing", "Question & Answer", "Day Trip". "Този начин на свирене и мислене ще бъде основният, върху който ще се фокусираме. Но ще кажа, че по време на този концерт ще се случват и още много други неща, защото никога не съм идвал в България. Ще свиря някои соло композиции, ще има и изненади, които ще ни отведат на съвсем различно място. Наистина съм много развълнуван, че идвам във вашата страна. Вече нямам търпение!", каза още музикантът, споделяйки, че се надява един ден да доведе и цялата си група у нас.

"Място за импровизации винаги има, защото според мен най-хубавите неща в живота са неплануваните. Трябва да сме с отворени сетива и така да посрещаме всяка случайност. Джазът е именно това. Като импровизатори постоянно сме в търсене на моментите, в които ще ни се разкрие друг свят, друг начин на мислене, дишане, чувстване“, допълва музикантът пред списание HELLO!.

В интервю за вестник "24 часа" струнният ас сподели как възприема виртуозността в творчеството си: "Музиката е език. Когато се опитваш да комуникираш, си мислиш за идеята. А начинът, по който ще я предадеш, е нещо, за което се надяваш, че ще се разбере. И се подготвяш предварително".

Матини е издал издал почти 40 албума, получавайки многобройни номинации за най-добър китарист и печелейки редица престижни отличия, между които 17 награди "Грами" (Grammy) в най-разнородни категории.

Последният му диск е "What's It All About".

Досега нa популярния фестивал Music Jam са гостували световни имена като Лени Уайт, Джон Маклафлин, Пако Де Лусия, Били Кобъм, Бил Бръфърд, Ибрахим Ферер, Чик Къриа и Бела Флек, Джон Андерсън, Джон Лорд, звездното трио басисти Стенли Кларк, Маркъс Милър и Виктър Уутън и много други.

А миналата година на престижния форум се изяви Хърби Хенкок (Herbie Hancock).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички