Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи

Влез в света на Ъндъруърлд с MySound.bg!


Влез в света на Ъндъруърлд с MySound.bg!

5528

Спомняте си как си замина предишния век, нали?...

Трейнспотинг”, филмираният роман на шотландския наркоман и култов писател Ървин Уелш, се превърна в ключ за всички от поколението на 90-е. Парчето на Ъндъруърлд (Underworld) - "Born Slippy" (Shouting lager, lager, lager), изпъкващо в самия край на лентата, звуча до края на това наранено десетилетие. Клипът с части от текста и кадри от продукцията стана негов химн. Карл Хайд, певецът на Ъндъруърлд, е автор на думите и изстраданата истина.

А тя е? 

Хард повторението на хипарията от 60–е с електронния ураган на 90– е. Наслояването на новооткрити музикални похвати и стилове, които ескалираха в клубната култура в Британия, после - в цяла Европа, накрая дори и в малка България.

Ъндъруърлд са сред малкото електронни формации, наистина добри на сцена. Даже някои от успешните им клипове и албуми са документирани при изпълнения на живо. Техен специалитет е концерт в гигантско хале... точно такова, каквото са успели да намерят за пореден път.

Този път „жертвата” е Амстердам, където Ъндъруърлд ще се представят довечера, 18 ноември.

MySound.bg - с любезното съдействие на Heineken и United Partners, изпрати свое вярно перо и остро ухо на мястото на космическия катаклизъм. Това е авторът на близо сто (засега) репортажа Виктор Хари, чийто късмет го метна право в епицентъра на купона.

Ъндъруълд издадоха шестия си студиен албум - "Barking", съвсем скоро.

Рик Смит и Карл Хайд люляха столичния стадион "Академик" преди пет години, приобщавайки и родните фенове към магията си на живо. Следващият момент от кариерата на електронните грандове настъпи. Дойде момент отново да  съпреживееш урагана им - само на ръка разстояние. И само чрез MySound.bg!

Очаквай специалния репортаж на Виктор Хари!

Ъндъруърлд си остават истински стожери на електронната епоха, ако ще и само с името си, олицетворяващо като че ли най–добре картинката на въпросната музика и нейните почитатели: един малък, уютен и нов свят, потулен под реалността.

Техното експлодира преди петнайсетина години, когато на широката общественост станаха известни имена като Продиджи (The Prodigy) и, разбира се, Ъндъруърлд. При това именно с "Bоrn Slippy". Предизвиканата вълна не затихна, а се развихри. Сега, в новия век, вече е на ръба на поглъщането на целия музикален свят – нима има още музикални артисти, които да не ползват услугите на диджей "от – до".

Момчетата от малкото градче Ромфорд, събрани през 80–е, бяха една от многото необещаващи нищо прото уейв формации с непостоянен състав. След електронната инвазия от тях останаха двама - Карл Хайд и Рик Смит, които се свързаха с диджея Дарън Емерсън, в началото, когато започваха да правят техно на свой ред. Но закваската им в годините на всевъзможното семплиране е с по–особен привкус. Техен почерк е честото използване на текстове и отделни фрази без никакъв смисъл, с акцент единственото звуковата натовареност на елементите. Оригинално.

Запомнят се и техните визии в клипове като "Push Upstairs" например, където си играят с алюзии от филма "Преследвачът" (Мanhunter), предвестник на "Мълчанието на агнетата" (по книгата "Червеният дракон" на Томас Харис).

Очаквай поредното галактическо пътуване с безспорните майстори на аудио–визуалните пиршества само и единствено на планетата MySound.bg!

Навий си будилника, човече!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички