Ъпсурт се развихрят с Лора Караджова


Ъпсурт се развихрят с Лора Караджова

6869

Взривоопасна комбинация са приготвили от столичния клуб "The Big Apple" този петък, 18 февруари.

Специални гости на хитовото заведение са Ъпсурт и Лора Караджова (лицезри я в секцията ни "Галерии").

Феновете могат да очакват всичките им хитове, довериха от клуба.

Началото е 23.00 часа, вход - 10 лв.

Ъпсурт е българска хип-хоп група, създадена в началото на 1996 от Ицо Хазарта, Бат Венци, Буч и Ицо Панчев (Шлеви Долния), които са приятели от детска възраст. Те използват софийския диалект за текстовете на песните си. Експериментите им в музиката започват като детски игри, в които се записват на касетофон, а после се забавлявали, слушайки се.

Първите си записи правят през януари 1996. Добрият период за Ъпсурт започва през ноември 1997, когато печелят първо място на рап фестивал в Разград в съревнование с 26 групи от цяла България. Скоро след това Теди Кацарова ги кани  за съвместна песен. Комбинацията е успешна и се появяват не една, а две парчета - „Winning Bet“ и „Здраво дръж или пусни“.

През октомври 2000 след осеммесечно турне из страната групата пуска нов сингъл от втория си албум. Едноименното парче от него се казва „Чекай малко“, а албумът е издаден официално на музикалния пазар през 2001. От тази година Ъпсурт са в състав само от трима души, защото Шлеви напуска поради честите си ангажименти в чужбина. Третият албум на е озаглавен "PopFolk". Хитови парчета от него са „Искам твоето тяло“, „PopFolk“ и „Психопат“. През 2004 триото издава сингъла „И твойта майка също“ с участието на Белослава.

Четвъртият албум "Quattro" е от юни 2005. В него има осем авторски парчета, от които три стават хитове същата година. Това са „3 в 1 (неочаквано добра комбинация)“ с Галя от КариZма и теливизионния журналист Милен Цветков, „Колега“ и „Пияни“ с участието на Стоян Роянов - Я-Я. Вдъхновени от живота в България, на 10 април 2006 Ицо Хазарта, Бат Венци и Буч пускат първия си и единствен сингъл за годината - „Втора цедка“ с испанската хип-хоп изпълнителка Мала Родригес, като през юли месец излиза и клипът към парчето.

Грешно е да се мисли, че сингълът „Колегата отвръща на удара“, качен в Интернет на 22 юни 2005 е тяхна песен. Песента е на Бате Сашо и е написана с цел да накърни името на групата. В последните дни на 2006 на бял свят излезе и първото DVD на всенародните любимци.

Появата на дългоочаквания продукт съвпада с 10-годишнината на групата. Всички 19 песни, включени в DVD-то, са част от грандиозния концерт през октомври 2005 в Зимния дворец на спорта.

Следващият култов хит на Ъпсурт - „Звездата“, с участието на Лора Караджова, бе изстрелян през март 2007.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички