Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares

Забравеният фънки звук на Балкантон


Забравеният фънки звук на Балкантон

5135

Форматът на соул фънк вечерите със Soulmate, които по традиция се провеждат всеки първи петък от месеца, ще бъде по-различен навръх Гергьовден.

В последното издание на Funky Bites преди лятото да нажежи пясъка под краката, посетителите на варненския бар Bolla ще се потопят в забравената атмосфера на българската танцувална музика от 60-е, 70-е и началото на 80-е години на миналия век. Тези десетилетия изобилстват от гореща фънки песни, записвани от талантливи музиканти и свирени на живо по казина и барове (често с риск за същите музиканти още преди да е свършила вечерта да са поели към някой от концлагерите на тоталитарна България). И въпреки това те са го правели.

Soulmate ще селектира най-добрите танцувални парчета от каталога на единствения български лейбъл от онези години - "Балкантон". А всички присъстващи ще танцуват. Освен това ще могат да си купят и грамофонни плочи от тази епоха, обясниха организаторите.

Вход свободен.

Добромир МързовSoulmate, е баща, колекционер на грамофонни плочи, радиоводещ, диджей. През 1992 се влюбва във фънка и оттогава не спира да изследва многообразието на този стил. Малко по-късно започва да колекционира любимата си музика на грамофонни плочи, които счита за най-съвършения музикален носител. Има особено отношение към 7-инчовия формат и в чантата му винаги могат да се намерят изкусителни винилови изненади. Автор е на блога за фънк и соул музика Funky Bites (http://funkybites.blogspot.com/).

0т 2004 е автор и водещ на няколко музикални предавания на вълните на Радио Варна. В момента се е посветил на шоуто "45 оборота в минута", което е в ефир от април 2009 и в което може да се чуе най-доброто от световната фънк, соул и джаз музика от 60-е години на миналия век до днес.

Начало - 22.00 ч.

Бар Bolla е на улица "Александър Малинов" 1.

Още - на:

http://funkybites.blogspot.com/

http://www.bollabar.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички