Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Знаковият водещ от BBC Radio 1 Benji B на Red Bull Music Academy


Знаковият водещ от BBC Radio 1 Benji B на Red Bull Music Academy

5483

Първата инфо сесия на Red Bull Music Academy с емблематичния британски водещ на BBC Radio 1 и диджей – Benji B, и един  основоположниците на брейкбийт и геридж звученето във ВеликобританияZed Bias, ще се състои у нас на 12 и 13 март.

Програма:

11 март (петък)
Culture Beat, 23.00 - неформална среща с Benji B

12 март (събота)

Culture Beat, 14.30 - лекция на тема "Радио шоу продукция" с водещ Benji B
Sofia Live Club
, 17.30 - Творчески и технически процес при продуцирането на електронна музика, водещи Benji B и Zed Bias

От 22.00 часа идва време за парти, традиционна част от програмата на всяка локална сесия на Red Bull Music Academy. В Sofia Live Club двамата лектори ще застанат зад пулта и ще демонстрират що за диджеи и селектори са. Benji B и Zed Bias ще докажат, че има защо да са толкова известни и желани гости в едни от най-големите и популярни клубни локации на световната карта. Ето защо партито обещава да е със свръхсилен музикален замах, огромна доза добро настроение и танци, от които всеки би останал приятно изморен. Иначе казано – задължителната дестинация за съботната вечер, приканиха организаторите.

На място можете да се срещнете и с двамата българи, които вече са участвали в Академията DJ Стивън (DJ Steven) и Шаманец, които ще разкажат подробности от обучението си там, както и как да кандидатствате.

Всеки музикален талант, който има желание да се кандидатира за два семестъра в Red Bull Music Academy, която тази година е в Токио, може да го направи онлайн на www.redbullmusicacademy.com до 4 април 2011. От всички "кандидат-студенти" ще бъдат избрани общо 2 групи от по 30 участника, които ще представляват възможно най-широкия спектър от музикални стилове и активности: от създатели на песни до новатори на синтезаторни техники, оркестрални композитори и експериментатори на електронен бийт.

Benji B е известен с несрванимата си музикална селекция и неподражаем стил, като умело борави с разнообразни жанрове - той е винаги крачка пред останалите, що се отнася до най-новото в клубния саунд, но същевременно не му липсват и широки познания в сферата на класическия звук, преминавайки през хаус, дъбстеп, хип-хоп, соул, Детройт техно, диско и буги.

Кариерата му като радиопродуцент стартира в британското Kiss FM, а през 2002 вече има свое радио предаване по BBC Radio 1 Xtra. Седем години по-късно BBC му предлагат нова позиция в програмата на радиото и то на мястото на Marry Ann Hobbs по централното BBC Radio 1. От октомври 2010 Benji B продължава своята мисия да следи и ръководи клубния музикален вкус в разнородните му стилови превъплъщения в почти целия свят, използвайки силата на радиото. Освен това той води и една от най-успешните клубни вечери в Лондон на име Deviation, която повече от 3 години е била домакин на гости като Theo Parrish, Flying Lotus, Skream, Martyn, Floating Points, The Gaslamp Killer, Moodymannn, Waajeed, Kode 9, Harmonic 313, Mala, Sa-Ra Creative Partners, Dam Funk, DJ Sinc, Peanut Butter Wolf, J Rocc, Dego, Phil Asher, Hudson Mohawke и още много други. Казано иначе: Benji B е врял и кипял сред едни от най-революционните продуценти и музиканти на последното десетилетие, затова срещата с него е обещаващо ползотворна, а участието му партито ще е уникално преживяване.

Dave Jones или Zed Bias е определян като един от основоположниците на брейкбийт и геридж звученето във Великобритания, като през последните 10 години продуцентската му дарба се свързва с многобройни и разнообразни проекти: Phuturistix, Henchmen, Daluq, Talissman, Ruffcut Bias, Nu Design, 7 Wonders, Dekata Project, Strontium Dog и Maddslinky. Ключовият момент в кариерата му е през 1999 с издаването на парчето "Neighbourhood", което влиза в UK Top 30 и през годините остава сред вечните британски геридж класики, а наскоро бе преиздадено именно заради огромното му влияние върху младите продуценти.

Звученето на Zed Bias винаги е изпреварвало времето си, получавайки винаги високи оценки в радиопредаванията на Gilles Peterson и Benji B, както и в сетовете на влиятелни диджеи като Skream, Toddla T, Kode 9, Martyn, Blame и много други. Zed Bias издаде албум под псевдонима Maddslinky (2010), в който колаборациите варират измежду Мистър Скръф (Mr. Scruff), Jenna G, Tawiah и соул легендата Омар (Omar).

И още нещо… Факт е, че Red Bull Music Academy е отворена врата към световната сцена, но и първите стъпки в България имат значимо място в глобалния профил на проекта: уъркшоп дискусията в Sofia Live Club ще се предава директно в ефира на Red Bull Music Academy Radio

www.redbullmusicacademyradio.com

Още - на:

www.redbullmusicacademy.com

www.redbullmusicacademyradio.com

www.facebook.com/RedBullMusicAcademy

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички