Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Airbourne на десант в София, Jasmine Whale преди хедлайнърите: Boneshaker


Airbourne на десант в София, Jasmine Whale преди хедлайнърите: Boneshaker

1980

Австралийската рок група Airbourne идва в София, а преди тях ще свири родната банда Jasmine Whale.

Както е известно, суперсърцатите и праволинейни рокаджии от Страната на кенгуруто ще развихрят безкомпромисното си шоу в пространството на "Арена София", Столичен колодрум, на 17 юли по покана на Blue Hills Events.

Събитието е част от европейското турне на една от най-атрактивните и ударни групи в света на класическия рок. Те праволинейно трещят с непроменен саунд, каращ ума да се спаружва от неговата енергия, а сърцето и нозете – да рипат, освободени от веригите на бароковите завъртулки, така присъщи на развлачените музикални форми и усложнявайки ги с въпросителни доколко са подходящи за забавление. Тътен за единия купон!

Airbourne е рок-ен-рол енергия в най-чиста форма. Основан от братята Джоел О'Кийф (вокал и соло китара) и Райън О'Кийф (барабани) – болни фенове на сънародниците си AC/DC, съставът има 5 албума. Светът отдавна отдаде тоталното си признание на харизматичните групари. През 2008 година дебютният им албум "Runnin' Wild" печели наградата за дебют от Metal Hammer Golden Gods Awards. Следват Classic Rock Roll Оf Honour Awards на списание Classic Rock, Ultimate Rock Gods, отличия на австралийската музикална индустрия и много други…

Но когато говорим за рок-ен-рол, а Airbourne е точно това - рок-ен-рол, едно от най-големите признания са препълнените зали в цял свят и възторга на най-големите рок фестивали в света. А и великото участие на Леми Килмистър в главната роля във видеото към парчето им "Runnin' Wild".

В стремежа си максимално да се доближат до суровата рок енергия на вдъхновителите си - големите групи от края на 70-те и 80-те, за записите на последния си албум ("Boneshaker" (2019) Airbourne се премества в Нешвил, за да работи с легендарния музикален продуцент, носител на шест награди "Грами" Дейв Коб. И австралийците сбъдват своята мечта да вкарат концертната си мегаенергия в студио, като записват всичко на живо. Впоследствие ще споделят, че сякаш Коб е уловил мълния и я сложил в бутилка… Резултатът е истинска рок-ен-рол драма, миришеща на изгоряла гума, разлят бензин и нажежени до червено гуми. Няма балади, няма акустични китари, няма пиано. 10 песни, които показват, че в този стил правилно си си свършил работата - яростни китари, удар в корема от бас и барабани, вокали, изпълнени  убедително и с индивидуалност. Онази специална музикална страст, когато живееш рок-ен-рола на ръба. Това ни очаква – момчета, запазили суровата рок енергия, наречени Airbourne, които са най-силни на живо. В София ще дефилират мотори, ще е се лее бърбън и ще празнуваме вечния живот на рока, който истински обичаме, подчертават емоционално организаторите.

Откриващата група са нашите Jasmine Whale, които участваха в първото издание на Spike The Bulgarian Music Showcase. Избора на съпорт направиха самите хедлайнъри. Колективът е истинска представителна извадка от обиграни "старци разбойници", ярки лица и опитни играчи в ъндърграунда от софийската ро-ен-рол гилдия. Те се окомплектоваха и нахлуха със шут в слушалките, като скочиха на сцените на по-смислените клубове в града през 2012 година. В дяволското начинание са замесени високоенергийният фронтмен-таран Димитър Василев - Нуфри и бас величието Боби Струкански, когото познаваме от Babyface Clan и Leepra Deluxe. В стила на Jasmine Whale е тя да бъде предизвикателна в рок-ен-рол традицията. Текстовете понякога имат хапливия и хумористичен привкус в духа на пънк рока, а високата енергия на Нуфри и компания е достатъчна да зареди батерията на всеки рок фен за седмици напред с бомбено звучене, комбиниращо ранен AC/DC, дезърт рок от началото на хилядолетието и живителна пънкарийка.

Билети за концерта на Airbourne и Jasmine Whale може да намерите в мрежата на Eventim.

Снимка: Blue Hills Events 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички