Аларма Пънк Джаз се завръща в кино Влайкова с Keira Is You


Аларма Пънк Джаз се завръща в кино Влайкова с Keira Is You

4317

Полската пост-рок/дарк уейв група Keira Is You ще свири в столичното кино "Влайкова" от 21.00 ч. на 15 ноември, петък.

Както MySound.bg вече извести, концертът е в афиша на фестивала "Аларма Пънк Джаз".

Билети - в системите на Tixgate, Ticketplus и Eventim, на касите на EasyPay в цялата страна и на място в "Дюкян Меломан", на цена от 5 лв. (предпродажба) и 7 лв. (на входа на киното в деня на концерта).

При все, че са едни от честите гости на "Аларма Пънк Джаз", поляците  всяка година идват с нещо различно – я нов член в квартета/квинтета, я нов албум... А тази година и с двете.

От музикантите, които познаваме като Keira Is You от Хожов, Горна Силезия, в момента в групата са само основателите Якуб Радомски (китари, глас, текстове) и Яцек Пелка (барабани). На бас китара и акордеон все още е Шимон Броварчик, който замести Лукаш Михно миналата година, а вместо Томаш Коргул на клавишните в момента е Рафал Козера.

И още един член, когото познаваме и в България, нов за групата, но стар техен приятел – китаристът Мартин Сандстрьом от шведската пост-рок/инди формация Jeniferever.

Keira Is You вече записват за ливърпулския лейбъл ЕDILS Redordings, a новият им албум "Last Row Needs Heroes", който излезе на 9 септември,  е поне два пъти и половина по-зрял от досегашните два и се доближава като аранжимент и звучене до късните Anathema, обясняват запознати. Човекът зад пулта и в този албум е Магнус Линдберг от Cult Of Luna, с когото музикантите от Keira работят не за първи път.

В момента групата е на дълго европейско турне, озаглавено Last Row Still Needs Heroes, като две от финалните дати са в София и в Русе, съответно на 15 и 16 ноември.

В кино "Влайкова" свирят за втори път (първият беше през март 2013, пак в рамките на "Аларма Пънк Джаз"). Преди гостите на сцената ще бъде представен друг един мрачноват проект – Жълти стъкла от Варна, а двама от публиката в залата ще спечелят билет за другия голям концерт, който "Аларма" организира (съвместно с Indioteque) в кино "Влайкова" през този месец – No Joy (Канада) на 22 ноември.

Концертът ще се записва от екип на БНР, а афтърпартито с участието на музикантите е след 23.00 ч. в клуб NeuBerlin на "Султантепе" 18.

Кино "Влайкова" е на ул. "Иван Асен II" 11.

Повече информация на:

https://www.facebook.com/alarmafest

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички