Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Албумът "Seven Chambers" на Unitopia. Това, което не ни убива, ни прави... по-шумни! В "Картини от една изложба" довечера


Албумът "Seven Chambers" на Unitopia. Това, което не ни убива, ни прави... по-шумни! В "Картини от една изложба" довечера

232

Музикантите от австралийската група Unitopia се опитват да предизвикат в сърцето и душата на слушателя ярки образи и да провокират с теми за забързаното темпо на живота и човешките взаимоотношения, политическите и социалните сблъсъци, здравословното състояние, представени изключително в положителна и възвисяваща светлина.

В музикално отношение те възприемат стила прогресив рок като рамка, в която включват елементи от такива жанрове като класическа музика, уърлд, джаз, хард рок и груув. Петото заглавие в дискографията им "Seven Chambers" ("Седем камери") е издадено след две години работа през 2023 г. Това е концептуален албум, базиран на преживяванията на музикантите от групата следствие на различни болести, някои на границата между живота и смъртта, с който те свидетелстват за излекуването си с повод за оптимизъм и основание за надежда. Става дума за сериозни сърдечни заболявания като инфаркт, злокачествен тумор, метаболитни нарушения, ставни заболявания и психологически катаклизми.

Ето какво споделят авторите на албума:
"Болестта ни променя. Нашият личен опит е уникален, но споделяме обща слабост: рано или късно здравето ни ще се разклати. Природата може да ни предразположи към трудности в резултат на грешки в нашия генетичен код. Дори и щастливците в крайна сметка достигат старост, където илюзията на младостта за неуязвимост изчезва. С напредването на живота ние трябва да продължаваме да се борим в превозно средство, което става все по-ненадеждно. Битува поговорката: "Това, което не те убива, те прави по-силен." Но истината е, че болестта може да остави болезнени белези, слабост или травми. И вместо да се хвърляме като бикове към утрешния ден, както правят юношите, ние тревожно пристъпваме към бъдещето, хвърляйки нервни погледи през рамо. Но да надмогнем болест може да ни дари със свобода и напредък, които да променят живота ни. Може да развием способността да виждаме нещата по-дълбоко; може да открием повишено чувство за фокус, или усещане за призвание. Този опит може да се превърне в закаляващ огън, чрез който нашият потенциал се превръща в умения. Този опит също така ни дава въздействащи истории, които да разказваме.

Това, което не ни убива, ни прави... по-шумни! В шест от седемте стаи се влиза през вратите на нашите лични преживявания. Текстовете рисуват образи на събития от нашия живот, като фокусът е насочен към това как тези събития са оформили умовете ни. Седмата стая разказва за изпълнения с вдъхновение живот на Helen Brooke Taussig (основател на педиатричната кардиология в САЩ – б.а.) – как здравословните проблеми в детството ѝ поставят началото на доживотна кариера в областта на медицината.

Като спътници в това пътуване на уязвимост, но и на мощ, ние се надяваме, че нашият албум ще ви създаде усещане за приятелство. Тези думи и музика означават много за нас и ние гордо ви представяме това произведение на страст и възприятие!"

В последната си версия Unitopia включва нови попълнения, наред с постоянните членове певецът Mark Trueack и пианистът Sean Timm. Това са Steve Unrun на флейта и цигулка, двете ярки американски легенди в лицето на бас китариста Alphonso Johnson (знаем го от участията му с Weather Report, Carlos Santana, Wayne Shorter, Steve Hackett, Phil Collins) и гуруто на барабаните Chester Thompson (Frank Zappa, Weather Report, Genesis, Phil Collins), както и британският китарист John Greenwood.

Сергей Шишов ще представи "Seven Chambers" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 19 октомври, след новините от 22.00 часа.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички