Alors On Danse триумфира за четвърта седмица на N 1


Alors On Danse триумфира за четвърта седмица на N 1

5671

Песента "Alors On Danse" на белгийския изпълнител Стромайе (Stromae) (на снимката) се очертава като един от най-горещите хитове у нас това лято. 

За четвърта поредна седмица изпълнението е N 1 в официалната еърплей класация на България, изготвяна от "Nielsen Music Control Bulgaria". Тази седмица (07-13 юни) парчето регистрира и рекордните 5082 точки в ефира у нас. Второто място е за "Samba" в изпълнение на румънската красавица Andreea Banica и Dony с 3385 т. Прави впечатление сериозното присъствие на песни от северната ни съседка в челото на официалния чарт – третата позиция също е за румънски хит с латино привкус – "Morena" на Том Боксър (Tom Boxer) и Антония, а четвърти е Dan Balan с "Chica Bomb". "Топ 5" на най-излъчваните у нас песни се допълва от Лейди Гага (Lady Gaga) и Бионсе (Beyonce) и тяхното изпълнение "Telephone". 

В класацията, отразяваща само българските парчета, N 1 едно за пореден път е Тони Стораро с "Двете сладурани". Втората позиция е за Галя и последния й хит сингъл "Другата част", следван от Ъпсурт и новото им сензационно изпълнение "Мрън-мрън". Дуетът на Емануела и Крум – "Нищо не знаеш", се нарежда на четвърто място, докато в "Топ 5" откриваме още едно парче на Тони Стораро – "Отличен 6". Най-висок скок сред българските предложения тази седмица бележат Сантра и Кристо с "Неска фен съм ти" (# 10) и дебютантът Деян Дженков с "Déjà Vu" (#13).

№ 1 едно в официалната класация за сингли на САЩ тази седмица пък е Кати Пери (Katy Pery) с песента си "California Gurls". Във Великобритания чартът е официално превзет от Световното първенство по футбол и неофициалния химн на английския национален отбор – "Shout" (в изпълнение на Shout For England feat. Dizzee Rascal и James Corden), който дебютира директно на първа позиция.

"Топ 5" на oфициалната еърплей класация на България (от NMC): (7-13 Юни):

1.    Stromae – Alors On Danse
2.    Andreea Banica feat. Dony – Samba
3.    Tom Boxer feat. Antonia – Morena
4.    Dan Balan – Chica Bomb
5.    Lady Gaga feat. Beyonce – Telephone

"Топ 5" на българските парчета (от NMC):

1.    Тони Стораро – Двете сладурани
2.    Galia - Другата част
3.    Ъпсурт - Мрън-мрън
4.    Емануела и Крум - Нищо не знаеш
5.    Тони Стораро – Отличен 6

"Топ 5" на "USA Billboard "Hot 100":

1.    Katy Perry - California Gurls
2.    Usher feat. Will I Am- OMG
3.    B.o.B ft. Eminem & Haley Williams – Airplanes
4.    Ke$ha - Your Love Is My Drug
5.    McCoy ft. Bruno Mars - Billionaire

"Топ 5" на UK Singles Chart:

1.    Shout For England ft Dizzee & James Corden – Shout
2.    Tinie Tempah – Frisky
3.    K’Naan – Wavin’ Flag
4.    David Guetta feat. Chris Willis – Getting’ Over You
5.    Eminem – Not Afraid

Източници: БАМП, BBC, "Billboard"

***

Музикалната класация на "Nielsen Music Control" е първият в България музикален чарт, базиран на брой излъчвания в ефир. Тя е инициатива на най-утвърдената световна компания за мониторинг на музикални излъчвания (еърплей) - "Nielsen Music Control" и Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

Музикалният "Топ 100" на България е актуален от лятото на 2008 и отразява честотата, с която песните са били излъчвани в ефир.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички