Американски психари: Дъ Кофин Keтс у нас


Американски психари: Дъ Кофин Keтс у нас

5053

Американските сайкъбили маниаци Дъ Кофин Кетс (The Koffin Kats) ще забият за първи път в България в столичния клуб The Box на 19 юли.

Групата идва по покана "Строежа" и The Smugglers Collective.

Концертът е част от европейското турне на бандата- "European Party Time Tour" 2009.

Тези, които за пръв път се сблъскват с думата сайкъбили (psychobilly), трябва да се приготвят за чиста рок-ен-рол еуфория, галопиращ ритъм на контрабаса, песни за зомбита, гробници и извънземни, рокабили мелодии и пънк енергия, анонсираха организаторите.

Преди триото да се качи на сцената, диджеите на Смъглърс Кълектив (The Smugglers Collective) ще подгреят с взривоопасен сет от най-добрите сайкъбили и рокабили хитове.

Гостите са утвърдена сайко банда в САЩ. Свирили на на една сцена с едни от най-големите имена в жанра като Mad Sin, Nekromantix, Zombie Ghost Train и The Meteors. Участията в реномирани европейски фестивали пък им спечелват верни фенове и на Стария континент.

Сайкъбили? Пънк? Рок? Или от всичко по малко?! Дъ Кофин Кетс не се ограничават в точно определен жанр, но твърдо вярват в рок-ен-рол духа, суровата му енегия и бунтарство. Влиянията им се проявяват в групи като Stray Cats, The Quakes, Алис Купър и Мотли Крю, но не спират до там.

Групата се събира в Детройт, Мичиган, през лятото на 2003. След като години наред е свирил с множество банди, но с нито една не стига по-далеч от мазето, основателят Vic Victor (вокали/контрабас) зарязал всички проекти, за да се захване с нещо ново и невиждано досега. За целта той и дългогодишният му приятел Tommy Koffin (китара/вокали) започват да композират и записват нов материал, който по-късно се превръща в напомпания с контрабас, с режещи китари и много безкомпромисен рок-ен-рол, звуков удар, наречен Дъ Кофин Кетс.

Липсва им единствено барабанист. Намират то в лицето на E Ball Walls. Триото започва да свири неуморно из родния Детройт, концертите им стават все по-големи и луди и това мотивира групата да продължи със записите и да влезе в студио колкото се може по-скоро. Малко след създаването на групата, E Ball Walls принудително я напуска поради професионални различия и зад барабаните застава друг техен приятел, DamianDetroit.

Някъде към края на ноември 2003 момчетата записват дебютния си едноименен албум. Осемте парчета поставят началото на уникалния им и вечно еволюиращ звук. През годините той става все по-бърз, разнообразен и мелодичен.

През юли 2004 групата попада в полезрението на специализирания в сайкъбили и рокабили тексаски лейбъл "Hairball 8 Records" и издава втори албум - "Inhumane". Песните този път са по-бързи и яростни.

През 2005 рокаджиите тръгват на първото си американско турне, обикалят страната два пъти, но без особени финансови успехи. Положението никак е розово - барабанистът DamianDetroit напуска, за да може да се грижи за семейството си. На негово място идва Katch. Започват множество турнета и концерти по цял свят, участия в големи фестивали. Следва трети набързо записан албум "Straying From The Pack", в който формацията разкрива по-мрачна страна от музиката си.

Но някои хора просто не са създадени за живот в микробус, кофти храна и липса на пари, групата отново се оказва без барабанист и в триото се завръща E Ball Walls. През 2007 и 2008 Дъ Кофин Кетс не спират да свирят в САЩ, Канада и Европа.

Миналата година групата издаде четвъртия си студиен албум - "Drunk In The Daylight", с парчетата от които се завърна към  сайкъбили звученето. В момента рокаджиите помитат клубовете на Стария континент, на път за България.

Билетите са на цена от 10 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketstream, в клуб "Строежа", магазините Office 1 Superstore, M-Tel, "На Тъмно", както и онлайн на www.ticketstream.bg.

Броят на пропуските, пуснати в продажба, е ограничен до 250.

"The Box" е оборудван с чисто нова вентилационна система и климатизация.

Клубът се намира на бул. "Александър Стамболийски" 41.

www.myspace.com/koffinkats

www.myspace.com/thesmugglerscollective

www.myspace.com/clubthebox

www.stroeja.com

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички