Димитър Аргиров се завърна в Епизод след 33 години


Димитър Аргиров се завърна в Епизод след 33 години

1687

Димитър Аргиров, когото познаваме като народен изпълнител и син на големия народен певец Илия Аргиров, е известен и със своята "тъмна" страна на рок вокалист.

Музикалната му история започва през далечната 1987 година, когато участва в създаването на група Епизод. По това време тя е истинско явление на българската сцена. Рокаджиите създават песни по авангардните текстове на френския средновековен поет Франсоа Вийон и изнасят паметни концерти.

През 1990 г. трима от членовете на групата, между които и Димитър, емигрират, а останалите в България слагат началото на нов Епизод. Започва ерата, в която бандата представя патриотични песни по стихове на българските класици, сред които Христо Ботев и Иван Вазов. Така, вече 35 години Епизод успешно твори и концертира из страната, като се превръща в явление и за съвременната рок сцена. Музикантите са горди с многобройните си верни фенове, които ги посрещат навсякъде и пеят заедно с тях.

През лятото на тази година титулярният вокалист Емил Чендов взе решение да напусне групата. Малко след това, Димитър беше потърсен, за да го замести за предстоящи участия. Репертоарът на групата е огромен и задачата не беше никак лека, но концертите преминаха успешно и Димитър отново е част от състава на Епизод.

В момента музикантите работят по нови парчета, които ще бъдат изпълнени от Димитър Аргиров и ще влязат в нов студиен албум през 2024 година. Паралелно с рока, Димитър продължава да се раздава за своята публика и с български фолклорни песни.

В навечерието на своя 35-годишния юбилей, Епизод издаде албум с най-култовите им песни. Двата диска носят заглавия "Метални души" и "Обич за България". 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички