Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

DJ Spinna намига от афиша на Sozopol Fest 2012. Mr. Wonder-Full


DJ Spinna намига от афиша на Sozopol Fest 2012. Mr. Wonder-Full

1314

Едно от най-интригуващите имена в програмата на Sozopol Fest 2012 е това на DJ Spinna.

Както MySound.bg нееднократно информира, след миналогодишния си успешен дебют, събитието се завръща на плажа с много хаус и фънки настроение. Фиестата е на къмпинг "Градина" на 29 и 30 юни

Нюйоркската легенда на хип-хоп и денс сцената ще се изяви във втората вечер. DJ Spinna (www.djspinna.com) е артист, който се издига над жанрове и ограничения. Диджей, продуцент, ремиксатор и музикант, той превърна уникалния си поглед върху вечните мелодии на соул музиката в своя запазена марка.

Един от първите почитатели на DJ Spinna е продуцентът на The Jigmastas, заради когото Spinna става част от музикалното пано, вдъхновило гиганти като Еминем (Eminem), Mos Def, Талиб Куели (Talib Kweli) и Pharaohe Monch. Той продуцира класиките "J-Live", "Mr. Complex" и "The Polyrhythm Addicts", сътрудничи си с хип-хоп легенди като Sadat X & Grand Puba от Brand Nubian, Masta Ace, Guru и Дъ Джънгъл Брадърс (The Jungle Brothers). В същото време DJ Spinna изгражда репутацията си на сериозен ремиксатор, преработващ хитове на имена като Де ла Соул (De La Soul), Das EFX и MC Eiht.

Наскоро той ремиксира дуета на Mary J. Blige и George Michael, както и парчето на Майкъл Джексън (Michael Jackson) "We’re Almost There", издадено от Motown Records. Spinna продължава да експериментира с класики на Donald Byrd, Eddie Kendricks, Betty Carter, Roy Ayers, Al Jarreau и Стиви Уондър (Stevie Wonder). Работи за 4 Hero, Brand New Heavies (Бранд Ню Хевис), J Dilla, Bred Platinum Pied Pipers, Bay Area Songstress Goapele и презокеанския дует Les Nubians. Spinna успява да остави и отпечатък върху хаус музиката със своя световноизвестен ремикс на "Days Like This" на Shawn Escoffery.

Соловият му албум "Here To There" е издаден от BBE Records и го вдъхновява през 2003 да основе свой собствен лейбъл - Wonderwax, който се превръща в дом както за много соул денс музикати, така и за актуални изпълнители като Rich Medina, Lady Alma, Blaze, The Free Radikalz и Selean.

Докато трупа актив със сингли и фенове, Spinna успява да изгради репутация и на диджей от световна класа. Той е част от неколцината зад пулта, уважавани както за хаус миксирането, така и за традиционния си грамофонен хип-хоп. С тази рядка комбинация от умения DJ Spinna разтърсва сцените от Исландия до Дубай, от Израел до Австралия, от Южна Африка до Япония и, разбира се, тези в САЩ и Европа. Крайно въздействащ на публиката, гостът участва в някои от най-престижните събития и фестивали по света в съучастие със светила като Gilles Peterson, Jazzanova, Joe Claussell, Bugz In The Attic, Osunlade, Q-Tip, Jazzy Jeff, Kenny Dope, DJ Clark Kent, Keb Darge, DJ Scratch (EPMD), DJ Шадоу (DJ Shadow) и Cut Chemist.

Вероятно обаче няма изпълнение, сравниво с трибютите, отдаващи реверанси на Стиви Уондър, на които заедно със своя приятел и сътрудник Bobbito Garcia води публиката на епично пътешествие през музиката, създадена, вдъхновена и записана от гениалния слепец. От самото начало в Ню Йорк през 1999, Wonder-Full е обиколил голям брой места по целия свят - от Лос Анджелис, Сан Франциско, през Филаделфия, Лондон, Амстердам и Стокхолм, до Токио. Самият Стиви Уондър изказва своята признателност като не само се появява, но и участва в афтърпартитата на Wonder-Full през 2007 и 2008. Докато събитието се превръща във феномен, DJ Spinna и неговият сътрудник Bobbito компилират две трибютни CD-та с музика на Стиви: "The Wonder Of Stevie" и "Wonder Wrote It". Затова не е изненада и че DJ Spinna е ангажиран да ремискира парче от албума на Уондър "A Time To Love" (2005). Версията на  "My Love Is On Fire" е истински денс груув, който допълва сладко-горчивия соул на оригиналното парче. DJ Spinna дори излезе наскоро на обща сцена със Стиви по случай 140-та годишнина на Harper’s Bazaar в Ню Йорк.

DJ Spinna е и маестрото зад един друг глобален успех от 1999. Soul Slam: Prince vs. Michael Jackson е музикално шоу на двете икони на соул и поп музиката, което се осъществява по безброй дансинги от Торонто до Токио. Всъщност, посетете Ню Йорк през който и да е месец на годината, и ще откриете поредица от тематични партита на DJ Spinna, по време на които той превръща каталога на някой от основоположниците на соул музиката в незабравимо денс преживяване, препоръчват разбирачи. Тази дълбочина на музикални познания е спечелила на DJ Spinna репутация, която надхвърля света на музиката. Тези негови умения го го водят до безброй престижни участия, включващи дижейски сетове на една сцена с Ерика Баду (Erykah Badu) и Nona Hendryx (Labelle), изготвяне на саундтрака за Бялото парти на Ashford и Simpson в частното им имение през 2005, както и изявата му в годишното трибют парти на Spike Lee - Brooklyn Loves Michael Jackson в Prospect Parк, Ню Йорк, от 2009 насам.

Най-успешните диджеи и продуценти обикновено избират един жанр, с който да работят. Малко притежават способността на DJ Spinna да се справят с голямо разнообразие от стилове със същата интензивност, познания и умения. 
 
Билети за Sozopol Fest 2012 - на:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/sozopol-fest-2012-kmping-gradina-265892/event.html

SOCIAL:

http://djspinna.com/

MUSIC:

http://www.facebook.com/pages/DJ-Spinna/45438617929

http://www.myspace.com/djspinnafrombrooklyn

http://www.youtube.com/watch?v=2fF-umHc730

http://www.youtube.com/watch?v=Rt1nbAD2bbU

http://www.youtube.com/watch?v=Y-MPKQ_c_n8&feature=related

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички