Дъ Помориънс тръгват на турне из България


Дъ Помориънс тръгват на турне из България

5609

След като наскоро стана ясно, че Дъ Помориънс (The Pomorians) - настоящи и бивши членове на Артери (Artery), увеличават традиционния си престой в България поне до края на годината, групата вече действа на родна земя и гласи осемдневно турне.

За дестинация са избрани най-вече градове, в които до момента не са гостували нито Помориънс, нито Артери.  Комбинацията от дати е насочена към почти всички места в страната, където има подходящи условия за подобен тип клубни концерти.

Поредицата стартира от КДК - Хасково, утре, 18 септември, и приключва на 26 септемри в габровския  "Faces". Останалите места, през които ще премине формацията, са фестивалът "Различният поглед" - Стара Загора,  клубовете "La Playa" - Варна, "Soundgarden" - Русе, "Маската" - София, "Melon" - Велико Търново и "Петното" в Пловдив. Проектът ще бъде осъществен с подкрепата на "Строежа" и "Jack Daniel's".

В рамките на деветте дни е предвидена една пауза - на 23 септември. Гостуванията във Варна и Русе /20 и 21 - неделя и понеделник/ са съобразени с предстоящите почивни дни, свързана с празника по случай Деня на независимостта - 22 септември.

Цялото турне ще бъде съпровождано от Extreme/Alternative Stroeja DJ сет - комбинация от алтърнатив рок, ска, пънк, неометъл, хардкор, олдскуул хип-хоп, бритпоп и ню уейв.

Цените на билетите, които ще се продават единствено на място, са на символична сума - между 3 и 6 лв.

Само в София, в клуб "Маската" - Студентски град, входът ще бъде 8 лв. Специално за случая Помориънс са поканили Уикеда за общ концерт.

Бандата пътува в тричленен състав, като към Янко Бреков (вокали, китара, бузуки) и Красимир Керкинов "Кемала" (бас, китара, бек-вокали), на барабани ще се присъедини Тихомир Люцканов, популярен от участието си в Некроменсър и ранния състав на Артерия.

Поморийците залагат на весели и емоционални текстове, но за разлика от Артери, звученето им е по-близко до ска и реге, плюс привичните гръцки и български етно мотиви. Последните са особено силно изразени в живите участия на бандата в чужбина, където характерните за бузукито звуци придават допълнителна екзотика. За предстоящия тур групата ще заложи на сет, състоящ се от няколко елемента - все по-разпознаваемите и популярни авторски парчета, разнообразие от кавъри, акустична част, както и немалко от предимно ранните парчета на Артери.

Помориънс направиха няколко успешни концерта в София, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Поморие. При първото им и единствено за момента гостуване в столицата в клуб "Строежа" през януари,  бандата успя да разпродаде всички билети, пуснати в продажба. Извън България, тъй като проектът е позициониран в Холандия от години, музикантите могат да се похвалят с чести концерти в Белгия и Франция, както и с привилегията да свирят непосредствено преди многочисления оркестър на Емир Кустурица.


Афишът на Помориънс:

18 септември - петък - Клуб КДК - Хасково
19 септември - събота - фестивал “ Различният Поглед”, Стара Загора
20 септември - неделя - клуб "La Playa" - Варна
21 септември - понеделник - клуб "Soundgarden" - Русе
22 септември - вторник - клуб "Маската" - София
24 септември - четвъртък - клуб "Melon" - Велико Търново
25 септември - петък - клуб "Петното" - Пловдив
26 септември - събота - клуб "Faces" - Габрово

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички