Еднояйчните близначки TWiiNS пристигат в България


Еднояйчните близначки TWiiNS пристигат в България

6582

Група TWiiNS – близначките Даниела и Вероника, които ще представят Словакия на конкурса "Евровизия" в Германия тази година, ще бъдат в България на 7 и 8 април, съобщиха от "Орфей Мюзик".

Посещението е част от промо турa на младите изпълнителки, целящ да представи парчето "I’m Still Alive", с което ще се представят в Дюселдорф на 12 май. Нашата Поли Генова ще пее в същия ден.

Момичетата ще бъдат с изключително натоварена програма, съчетаваща редица срещи с журналисти за интервюта и участия в телевизионни и радио предавания.

Сестрите Даниела и Вероника са родени на 15 май 1986. Момичетата, които са еднояйчни близначки, буквално пропяват, още преди да са проговорили.

Те учат в едни и същи училища и споделят еднаква мечта – да се превърнат в международноизвестен поп дует. Въпреки че любовта им към музиката е вродена и е страст, която не може да бъде лесно пренебрегната, след завършване на гимназия, близначките записват да следват в Comenius University Оf Management. Този ход им помага да развият музикалната си кариера, тъй като и двете се дипломират като бакалавър по мениджмънт на изкуствата.

Малко след като завършват университета през 2000, те са забелязани от един от основните лейбъли в Словакия, с който подписват договор. Така TWiiNS се превръщат в популярен дует и издават четири албума, придобили впоследствие три златни и един платинен сертификат.

Момичетата започват да водят собствено ТВ шоу Hitbox по канал TV Markiza, което се задържа на екрана цели четири години. Междувременно близначките правят и актьорския си дебют в главните роли на мюзикъла Rebelove, игран на сцената на Broadway Theatre в Прага и в Братислава.

След кратка почивка от записите, група TWiiNS се завръща в студиото през април 2008, където работи заедно с американския продуцент Jimmy Douglass, известен с проектите си за звезди като Timbaland, Nelly Furtado, Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) и много други. Като резултат, Даниела и Вероника записват парчето "I Don’t Know", снимат и клип към него в Маями месец по-късно. Повлияни от поп изпълнители като Lady Gaga, Beyonce и Кати Пери (Katy Perry), момичетата решават да търсят колаборации с бележити имена от музикалната индустрия с цел да постигнат мечтата си – пробив на световната сцена.

В началото на 2010 те записват нов сингъл – потенциален летен хит, римейк на песента на Сабрина (Sabrina) – "Boys". Парчето постига очаквания успех през лятото, като се върти по музикални канали като VIVA, CITY TV, ONE MUSIC и различни радиостанции в САЩ. Проектът подписва договор с новосъздадената музикална компания B RECORDS, чиято централа се намира в Америка. Едновременно с това на пазара излиза първият дигитален сингъл за САЩ – "Boys Boys Boys", в колаборация с рапъра Carlprit, който участва и в хита на Cascada, продаден в милиони копия – "Evacuate The Dancefloor".

В края на юли, TWiiNS се местят в Лос Анджелис, който се превръща в техния нов дом, и започват да работят върху международна версия на албума им, чийто рилийз е плануван за зимата на 2011.

Световната премиера и на още един сингъл на чаровните близначки – "Welcome To Hollywood", се състоя през март.

Той е написан от успешния композитор Andreas Carlsson (Britney Spears, Backstreet Boys, Селин Дион (Celine Dion), Кати Пери) и Bryan Todd (Miley Cyrus, Ашли Тисдейл (Ashley Tisdale), Jordan Sparks).

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички