Епизод представят новия си албум Народът на Дуло


Епизод представят новия си албум Народът на Дуло

3126

Група Епизод ще презентира новия си албум „Народът на Дуло” в столичния рок - бар "Ейнджъл Харт" от 19 часа на 5 ноември.

Концертът е част от клубното турне на бандата по повод нейната 20- годишнина, а и заради диска, 9-и поред в дискографията й.

Проектът е концептуален - и като музика, и като текстове. Групарите използват стихове на Робърт Бърнс, Джордж Байрон, Николай Некрасов, Иван Вазов и много други.

"Още преди две години си обещахме да излезем от баталията и героиката, затова и  заложихме на по-нежни автори, на класици", поясни басистът Симеон Христов пред Йордан Георгиев, водещ на предаването "Музикална стълбица" по програма "Хоризонт" на БНР снощи.

"Затворихме се с нашия китарист и направихме основната част на албума", каза Христов. Той е автор на 8 от десетте парчета в проекта, чийто сингъл е "Нескокойни дни". Звездомир Керемидчиев се изявява като гост вокалист в него. Фронтменът на Сигнал - Йордан Караджов, и певецът на Команда 5 - Филип Бръшков, също се подвизават в диска на Епизод за песните - съответно "Вярност" и "Спомен".

Националната обиколка по презентацията на проекта започна от Казанлък на 1 октомври - датата, от която дискът е официално на музикалния пазар у нас. Епизод ще обикалят из България до края на март.      

"Народът на Дуло" съдържа 10 песни по текстове на известни чуждестранни и български поети. Две от изпълненията - "Неспокойни дни" и "Народът на Дуло", са по текст и музика на Александър Хофарт, който е и художник на обложката.

"Той е невероятен, скромен човек и страхотен композитор, художник на батални сцени, историк (има три книги), откривател...", не спести суперлативите по негов адрес Мони Христов

Настоящият албум, в който участвам в аранжиментите, както и в записите на китарите и клавишните, е мой първи като член на групата, поясни за MySound.bg китаристът Васил Бележков.

В продукцияна участва и новият-стар барабанист на Епизод Стоян Петров, който върти палки в албумите "Дошло е време" и "Респект", както и в две песни от "Българският Бог".

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички