Фрактура пада от ефир, ММ сменя концепцията


Фрактура пада от ефир, ММ сменя концепцията

6262

"Фрактура" пада от ефира на телевизия "ММ", а програмата на медията се променя коренно.

Ето и официалното обръщение на Васил Катинчаров, водещ и автор на предаването за рок и метъл:

"Скъпи зрители на телевизия "ММ",

Точно десет години и половина след старта на предаването за рок музика "Фрактура", то преустановява излъчването си в ефира на телевизия "ММ". Поради новите виждания на собствениците на медията абсолютно всички предавания по "ММ" ще бъдат свалени от екран на 31 декември и през 2009 година ще върви само 24-часов музикален плейлист. Аз и моите колеги сме давали най-доброто, на което сме способни, защото за нас "ММ" винаги е била една идея, която твърдо сме отстоявали през всичките тези години. Воденото от мен предаване "Фрактура" беше безпристрастно и съм се старал то да отразява обективно целия рок живот в България през последните 10 години. Множество рок уикенди, тематични месечни метъл - нощи и 546 издания на "Фрактура" доказаха, че рок феновете в България имат нужда от своето телевизионно рок предаване.

"ММ" беше медията, която ми предостави възможността да дам ефир на хората с различно мнение, докато много други се преструваха, че тези хора не съществуват. Най-тъжното не е, че аз и колегите ми оставаме без работа, а че Идеята, която беше "ММ", се превърна в нещо друго. Телевизията беше неизменна част от развитието на българската музика и сега потърпевши ще бъдат предимно рок и алтернативните групи и изпълнители, които няма да намират това поле за изява, което "Фрактура" им гарантираше. Благодаря най-вече на вас – зрителите, за това че давахте стимул на мен и моя екип да правим това предаване. Благодаря на групите, промоутърите, колегите си и на хората, които по един или друг начин подкрепяха "Фрактура" през тези десет години и половина. Искрено се надявам съвсем скоро отново да се видим с вас някъде в телевизионния ефир".

С уважение:
                                                                                             Васко Катинчаров

И все пак, ето какво можем да очакваме в последното издание на "Фрактура" идната неделя:

"В него ще бъде направена премиера на новия клип на Машийн Хед.

Акцентът в шоуто ще падне върху три концертни изпълнения на Рейдж Ъгейнст Дъ Машийн.

Специални гости в студиото ще бъдат уебмастерът на метъл-портала www.katehizis.com, промоутърите от "ART BG" и мениджърът на столичния "The Club". Освен това ще бъде излъчен кратък документален филм за българската група Фийлд и ще бъдат повторени интервютата с кмета на Каварна - Цонко Цонев, и филм за Металика, в който музикантите представят обстойно последния си албум.
 
В предаването ще присъстват и клипове и концертни материали на Тривиум, Моторхед, У.Д.О. и много други.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички