Графа, Акага и Орлин Павлов също подкрепиха Емо


Графа, Акага и Орлин Павлов също подкрепиха Емо

5760

„Тук сме да се забавляваме и да помогнем. Това зависи от вас и от нас”,  бе мотото на артистите, свирили благотворително в столичния клуб "Бейкстейдж" снощи.

Заведението отново бе препълнено с хора, дошли да подкрепят Емил Харизанов. Към каузата „Върни Емо” се присъединиха група Акага, Графа и Орлин Павлов. Музикантите предадоха положителната си енергия на всички присъстващиа, изпълнявайки едни от най-страхотните си парчета. Малко след като се качиха на сцената, Акага поканиха и Орлин Павлов, а по-късно се присъедини и Графа.

„Няма да говорим за тъжни неща, въпреки че поводът го предполага. Тук сме да се забавляваме и да помогнем. Това зависи от вас и от нас”, с тези думи  Красимир Куртев - бас китариста на Акага, се обърна към всички присъстващи.

Емил Харизанов е на 23 години. Той е талантлив художник и много силен човек, на когото съдбата поднася жестоко изпитание.

Емо завършва Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, след което е приет да продължи образованието си в Академията за приложни изкуства във Виена.
 
През лятото на 2008 при скок от кей, не по-висок от метър, в плитчина на Варненското езеро, Емил чупи пети шиен прешлен. След нелепия инцидент остава парализиран от гърдите надолу. Шансовете за пълно оздравяване са големи, но...не в България.

Израелският неврохирург проф. д-р Трегер (директор на израелската клиника "Льовенщайн"), смята, че за възстановяването на Емо има над 90% шанс. Лечението е изключително скъпо и непосилно за възможностите на семейството на момчето.

От няколко месеца се провежда благотворителна кампания „Върни Емо”, която е насочена изцяло към събиране на средства за лечението.
 
Към тази кампания се присъединяват и Радослава Топалова и Елена Ангелова от предаването „Време за живот” по  „Хоризонт”  на БНР, които организират благотворителните концерти.
 
В подкрепа на каузата през месец април се проведоха 5 благотворителни концерта в клуб "Бекстейдж". На тях се изявиха Фючър Шок, Паникън Уайаскър, Остава и D2.

Предстоят шоутата на Скилър и Фрий Уил Съсайъти на 23 април, и на Майнд Трипс и Рут с Ънлимитид (30 април).

Входът за концертите е 12 лева. Всички пари, които се съберат от благотворителната кампания, са предназначени за лечението на Емил.

До момента от различните инициативи в кампанията са събрани 160 000 лв. Необходими са обаче още 320 000 лв.

"Концертите за Емо ще продължат и през месец май", съобщи Радослава Топалова в предаването "Музикална стълбица" по БНР снощи.

Програмата с изпълнителите, съпричастни към благотворителната кауза, ще бъдат обявени допълнително.  

Всеки желаещ да подкрепи Емо, може да изпрати дарителски SMS с текст „DMS Emo” на номер 17 777. Той важи за абонати на всички мобилни оператори.

Не разчитаме на всички, разчитаме на теб, припомнят организаторите!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички