Хилядите слънца на Линкин Парк изгряват в Картини от една изложба


Хилядите слънца на Линкин Парк изгряват в Картини от една изложба

5466

Най-новият диск на Линкин Парк (Linkin Park) - "A Trousand Suns" ("Хиляди слънца"), е поредното попадение в селекцията на Сергей Шишов, водещ на предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба".

Продукцията на калифорнийската банда ще бъде представена по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21 часа довечера.

"Ако стотици хиляди слънца изведнъж изгреят в небето, тяхното сияние може да наподоби блясъка на Върховната личност в тази вселенска форма" - този цитат от древната санскритска поема "Бхавагад Гита" (11:12) е използван от J. Robert Oppenheimer в перифраза да опише видяното по време на първия опит с американската атомна бомба в пустинна местност на щата Ню Мексико, завършек на проекта "Манхатън", на 16 юли 1945.

Майк Шинода (Mike Shinoda) - един от двамата вокалисти в групата, използва откъс от цитата, за да даде заглавието на диск, в който изразява вижданията си за ядрената заплаха и войната, но не само.

"В този албум смесваме понятията и идеите за човечност и технологии, за обикновените чувства на страх, за страха на всеки какво ще се случи със света. "A Thousand Suns" представя елементите от цикъла на гордост, унищожаване и съжаление. В живота, както и в мечтите ни, тази последователност не винаги е линейна. И понякога искреното покаяние прониква в този опустошителен цикъл. Надежда има и тя извира от идеята, че възможността за промяна се ражда в нашите най-мъчителни мигове", коментира музикантът.

В продукцията звучат гласовете на Мартин Лутър Кинг, Опенхаймер и Марио Савио (Mario Savio).

Диджеят на формацията Джоузеф Хан не крие, че той и колегите му гледат на своята музика като на терапия.

"Това е нашият най-труден за изпълнение, но и най-ясен като предварителна идея албум", казва другият певец - Честър Бенингтън, който обаче в настоящите изпълнения е отстъпил водещия микрофон на Шинода.Както MySound.bg огласи, "A Thousand Suns" стъпи на върха на Billboard 200 през октомври 2010.

Линкин Парк са продали над 22.4 милиона албума само в САЩ в кариерата си дотук.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички