Инструментален прог титанизъм от Maybeshewill в София


Инструментален прог титанизъм от Maybeshewill в София

4028

Британската формация Maybeshewill ще свири в столичния клуб Mixtape 5 (Side B) от 20.00 ч. на 24 септември.

Съпорт на прог рок титаните от Лестър са нашите момчета Mental Architects. С голямо удоволствие искаме да разкажем за първото общо начинание на Rawk’n’Roll и Post-Rock Bulgaria - първите са непредубедени ценители на всеки риф, минал през фъз, и съзнания, пропити с дим, а вторите гризат всичко де що е дилей и космоси. Не е случайно, че концертът, който организират заедно, е на група, която си има по много и от двете, гласи анонсът на организаторите.

Maybeshewill пристигат в състав: Джейми Колинс (барабани), Джон Хелпс (китара), Матю Дáли (клавири), Робин Саутби (китара) и Джейми Уорд (бас). Групи, на които могат да бъдат оприличени (с някои условности), са: Mogwai, Sigur Ros (Сигюр Рос) и 65daysofstatic и ASIWYFA.

Цели пет години Maybeshewill (на снимката) не са преставали да обикалят света и някакси между другото успяват да запишат три албума, като след всеки концерт оставят нови приятели, почитатели и клубове, които да ги търсят. Англичаните държат напълно да контролират по-голямата част от работния процес и затова записването и продуцирането се поема главно от членовете на бандата.

Концертът, който предстои, е част от тяхното балканско турне, което Post-Rock Bulgaria и Rawk’n’Roll организират заедно с огромната помощ на CTS Booking (Атина, Гърция) и Lovelight Production (Солун, Гърция).

Преди гостите ще се изяви триото Mental Architects, което тази година направи малка обиколка из Румъния, Гърция и дори Косово в подкрепа на новия си албум "Celebrations", продуциран от барабаниста на небезивестните ISISAaron Harris.

Родната формация ще открива за Maybeshewill и на концерта им в Солун, като това ще бъдат последните две участия за тази година преди нашите музиканти да се затворят в бункера си за композиране на нов материал.

Mixtape 5 отваря врати в 20.00 ч.

Цени:

Предварителна продажба: 12 лв. (ограничени количества – 50 бр.)

http://www.eventim.bg/bg/bileti/maybeshewill-sofia-club-mixtape-5-273606/event.html

След изчерпване на промоционалните бройки и в деня на събитието - 15 лв.

Още - на:

http://www.maybeshewill.net
http://www.facebook.com/mybshwll
http://www.mentalarchitectsband.com/
http://www.facebook.com/MentalArchitectsBand
http://www.rawknroll.net/
http://www.facebook.com/rawkbook
https://www.facebook.com/PostRockBulgaria

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички