Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Истински Хамънд орган на концерта на Siena Root в София


Истински Хамънд орган на концерта на Siena Root в София

4659

Истински Хамънд орган ще звучи на концерта на Siena Root в София.

Както е известно, шведската формация ще свири в Mixtape 5 на 21 април.

Преплитайки устрема на хард рока на 60-те и началото на 70-те с екзотичните звуци на индийския ситар и пространствената атмосфера на Хамънд органа, Siena Root са една от най-успешните и самобитни класически рок групи в Швеция и Северна Европа. Музикантите свирят на големи фестивали, изнасяйки концерти с танцови ансамбли (един такъв е заснет и за официалното им им DVD "Kalejdoskop, Live at ROJ"). Това е формация, която неусетно пренася публиката в епоха, когато ленените дрехи и волно разпилените, окичени с цветя коси са най-често срещаната гледка на концерт, а музиката звучи като престояла 40 години между плочите на Jimi Hendrix, Janis Joplin, Deep Purple и Jefferson Airplane (Джеферсън Еърплейн), за да донесе полъха на онези години днес.

След десет години на българската рок сцена, Силует наскоро издаде втория си дългосвирещ албум "Look Inside Yourself", като излизането на диска беше последвано от няколко концерта в страната. Както MySound.bg вече огласи, бандата отвя конкуренцията в тазгодишното издание на конкурса за нова поп и рок музика "Златна пролет", печелейки призванието на журналистическата колегия и наградата на БНР, според чийто регламент ще представи България на фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Холандия, догодина.

Шведите ще свирят с класическия клавир, предоставен специално за концерта от Стефан Веселинов от група Saltriver.

Аналоговият звук е изключително важен за музиката на ретро рокаджиите от Siena Root. Затова и в албумите им, освен лампови усилватели и винтидж китари, чуваме емблематичния за класическия рок Хамънд орган, както и индийски ситар. С помощ от приятелите ни от Силует, които ще открият концерта и с навременната подкрепа от Стефан Веселинов от Saltriver, на 21 април в клуб Mixtape 5 ще се насладим на концерт на Siena Root в пълния му блясък, уверяват организаторите Rawk’N’Roll. На сцената ще се представи една жива и свиреща в пулса на 60-те и 70-те години автентична хард рок блус банда с пълното ѝ оборудване – нещо наистина рядко и почти недостъпно за публиката в България.

Билети за пролетния концерт на Rawk’n’Roll се продават в мрежата на Eventim (Orange, Office 1, OMV, Germanos, "Пикадили", "Техномаркет", "Технополис") на цена 20 лева. В деня на събитието ще струват 25 лева.

Хамънд органът е изобретен през 1934, като функцията му била да замества класическите духови органи в църквите, които не могат да си го позволят. В края на 60-те обаче, благодарение на изключителни музиканти като Джон Лорд, специфичната бленда в звученето на инструмента навлиза широко в хард рока и блуса и става неизменна част от музиката на групи като Deep Purple, Emerson, Lake & Palmer, Yes, Uriah Heep (Юрая Хийп) и много други.

Линк към билетите:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/siena-root-sofia-club-mixtape-5-313761/event.html

Линк към събитието във фейсбук:
http://www.facebook.com/events/268007686671033/

Линк към концертен запис на “Waiting for the Sun” на Siena Root:
https://www.youtube.com/watch?v=TijxA-uu2cI

Линк към "Както крещиш" от концерт на Силует в Каварна:
https://www.youtube.com/watch?v=ygHPUpcNo50

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички