Йерихон с концертно DVD на първия си албум Нов ден


Йерихон с концертно DVD на първия си албум Нов ден

6181

Буквално месеци след представянето на втория си албум "Стъпка през", група Йерихон издава както за своите фенове, така и за все още "непосветената" публика, концертно DVD.

Дискът е документирал едно от най-грабващите и живи изпълнения на формацията в центъра за култура и дебат "Червената къща".

Шоуто носи задушевна и откровена атмосфера, създадена специално за стотина от най-големите ценители на бандата и нейните арт-рок открития. Музикантите  представят песните от дебютния си албум "Нов ден", който критиката определи преди година и половина като "дългоочакваното раздвижване на българската рок сцена".

Изпълненията са подправени със специално подбрани поетични акценти и загатват части от големия проект на продуцента на бандата – рок-опера, която ще се базира на първите й четири албума. "Не искаме да предизвикваме съдбата и да посочваме датата за поставянето на рок операта, но запазваме и дори ускоряваме темпото, с което издаваме новите песни", споделят музикантите.  

Следващото DVD на Йерихон с изпълнения на парчетата от втория им албум "Стъпка през" очаквайте напролет, поясняват от мениджмънта на формацията.   .

Йерихон са сред 27-е световни финалисти в конкурса Euro Demo на социалната мрежа My Space; носители са на втората награда на конкурса Rock Only и на специалното отличие на легендите Юрая Хийп (Uriah Heep) за видео и изпълнение. Песните им "Има ли ден" и "Нов ден" бързо превзеха първите места на класацията на БНР, а клиповете към тях сe следят от десетки хиляди фенове в социалните мрежи.  

Парчетата от новия албум могат да бъдат чути в сайта на групата www.jerihon.com. Пак от там желаещите могат да се сдобият с колекционерския диск.

Мартина Балджиева (цигулка и вокали), Михаил Русев (барабани и вокали), Борис Самаринов (бас и вокали) и Стоян Бозов (китара и вокали) са събрани около идеята за музициране по новаторски начин, който пленява и разтърсва едновременно с мелодии на рок музиката от 60-е, 70-е, 80-е и 90-е години на миналия век, но обогатени с много съвременно звучене.

Още - на:

www.jerihon.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички