Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Култовата стоунър банда Unida за пръв път в България


Култовата стоунър банда Unida за пръв път в България

1650

Отдавна не сме имали инвазия от автентична стоунър група, част от семейството на великите Kyuss, но ето че можем да се поправим и да обявим концерта на американската дезърт рок фурия Unida, споделят организаторите Wrong Fest.

Ще се съберем в столичния клуб Singles на 17 октомври, където ще можем да куфеем с калифорнийските риф мастъри. Съпорт ще са вече добре познатите ни румънски лоши момчета от Roadkillsoda.

Unida съществуват от 1998 година и една от главните причини за създаването им е именно разпадането на Kyuss (1995) и Slo Burn (1998), когато легендарният им певец John Garcia се събира с Arthur Seay (китара), Miguel Cancino (барабани) и Dave Dinsmore (бас) за нова хеви фъз рок бригада. Малко по-късно Dinsmore отива в бандата на Brant Bjork, където е и до днес и е заменен от Scott Reeder (екс-Kyuss, eкс- The Obsessed, Fireball Ministry), който на свой ред е заменен от Eddie Plascencia. Paul Gray (екс-Slipknot) също свири с групата като басист по турнета. След серия от разпадания и събирания (2004; 2008 и 2012), Unida възкръсва отново за европейско турне през 2022 г. Въпреки че John Garcia все още е част от Unida, поне за студийните им занимания, от 2022 година, зад микрофона е Mark Sunshine от Riotgod (където пък са намесени хора от Monster Magnet). На бас днес е Collyn McCoy от Ultra Electric Mega Galactic, групата на бившия и най-емблематичен китарист на Monster Magnet Ed Mundell.

Първото издание на Unida идва през 1999 г. - сплит албум с тежкотоварните стоунър валяци от Швеция Dozer, а няколко месеца по-късно издават и дебютния си албум "Coping With The Urban Coyote" в каталога на Man's Ruin Records. Вторият диск така и не излиза официално на бял свят. Заради правни проблеми със звукозаписната компания American Recordings, Unida не успява да се пребори за правата над парчетата.  Албумът е тиражиран само на CD-та, които групата издава за концертите си през 2003 година. Носи неофициално няколко имена: "The Great Divide", "El Coyote" и "For Тhe Working Man" и се приема като един от най-големите шедьоври на легендарната сцена от Палм Дезърт.

Билети - чрез сайта на Epay.go, като Ърли бърдс са по 30лв. Пропуските на редовна цена са по 35 лв, а ако не се изкупят предварително, то на 17 октомври и на място ще са по 40 кинта.

Чуйте култовия дебют "Coping With The Urban Coyote" тук:

https://www.youtube.com/watch?v=0eeVU256e4U
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички