Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Към "Царството на елементите" с финландската пауър метъл група Celesty


Към "Царството на елементите" с финландската пауър метъл група Celesty

1109

Музикантите от финландската пауър метъл група Celesty замислят проект от четири албума за планетата Крайън и нейните обитатели.

Тази сага разказва за четирите елемента (вода, земя, въздух, огън) и как чрез обединяването им се появява петият елемент и дава енергията да се създаде почти всичко, което можем да си представим. Продуцентът и барабанистът Jere Luokkamaki, който също така е автор на текстовете на групата, споделя:

"Идеите ми идват от книги, които чета, сериали или филми, а също и от мои фантазии. Винаги съм обичал да пиша и, знаете ли, да създавам истории за герои и техните сили. Така в първия албум от сагата се разказва как се е появила планетата Крайън. По средата на Крайън Великите духове създават четири камъка и определят четирима богове, като всеки от тях има силата на един от тези камъни – Земя, Въздух, Огън и Вода. Разбира се, трябва да има лош човек, в нашия случай той се казва Делином, който жадува да завладее силата на елементите.

Всъщност в началото великите духове (Вивиатан) сами властват над Крайън. Но когато забелязват, че зли хора се появяват сред населението на Крайън, те дават властта на четиримата богове, боговете на Елементите - Мейгон, Бретон, Шемин и Тарине, като Шемин и Тарине са жени.

В северната част на Крайън има област, наречена Драмар, място, където боговете изпращат зли хора и престъпници. Границите се охраняват от доверени стражи, така че никой от престъпниците не може да се върне в Крайън. Владетел на Драмар е злодеят Делином. Боговете го изпращат в Драмар, защото предизвиква размирици в село Елгер и убива много хора там. Делином се опитва да избяга от Драмар през Лабиринта на мрака, където открива магическия меч. Атакува Крайън и унищожава охраната, след което се отправя към град Федориа и убива бог Мейгон. Изпраща съобщение до боговете от името на Мейгон да се срещнат в Дейл, където Делином ги убива и обединява енергиите им. Само ранената Шемин успява да избяга и се опитва да стигне до град Андория, където иска да се свърже с великите духове Вивиатан. По пътя обаче се изгубва и се озова в село Елгер, среща Амардон, вожда на Елгер, който решава да ѝ помогне и да я отведе до Андория.

В Андория Шемин установява контакт с Вивиатан и заедно създават меч и щит от магическите камъни. Амардон се въоръжава с тях, след което Шемин го изпраща в град Грейнъл, където бог Бретон е оставил своята армия, с която да тръгне на поход. На бойното поле Амардон се изправя срещу Делином и разпознава в него родния си брат. Амардон си спомня за бунта на брат си и за убитата си жена, и сразява Делином. Злото е унищожено, Амардон и Шемин се влюбват и стават крал и кралица на Крайън", завършва Jere Luokkamaki.

Албумът "Reign Оf Elements", или "Царството на елементите", записан с хор и солисти, ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 29 януари, след новините от 21.00 ч.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички