Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares

Мадона захлеби 34.6 млн. долара от концерти през 2012


Мадона захлеби 34.6 млн. долара от концерти през 2012

4121

Мадона (Madonna) е изкарала над 34.6 млн. долара само от концерти, оглавявайки класацията на Billboard.

Както всяка година, така и тази, авторитетното списание прави чарт на артистите с най-много приходи, а кралицата на поп музиката застава начело за втори път в последните 5 години, след дебюта си в това пребряване през 2010.

Както MySound.bg вече информира, поп дивата бе на световна обиколка в подкрепа на последния си албум - MDNA, включваща 88 шоута.

На второ място е Брус Спрингстийн (Bruce Springsteen) с 33.4 милиона долара. Музикантът пя пред препълнени стадиони и зали, представяйки хитовия си диск "Wrecking Ball". Високите продажби на стоки, свързани с концертите, са помогнали за печалбите на Боса, както наричат рокаджията, а изявите на живо съставляват 92% от общите му приходи. На трета позиция е Роджър Уотърс (Roger Waters) с печалбите от голямото му турне "Стената", което е донесло 21 милиона долара, и което родните меломани с нетърпение очакват на Националния стадион през лятото.

В десетката на най-имотни музиканти влизат още Ван Хален с 20 милиона долара, Кени Чесни с 17.6 милиона долара, Дейв Матюс Бенд с 18.9 милиона долара, Тим МакГроу с 18.3 милиона долара, Джейсън Алдийн със 17.6 милиона долара, Колдплей със 17.3 милиона долара и Джъстин Бийбър с 15.9 милиона долара.

Концертите съставляват 68,9% от общите приходи за 40-те артисти в списъка, в който са класирани според годишните печалби.

Мадона е единствената жена в Топ 10, след като миналогодишната победителка Тейлър Суифт падна до 15-то място, защото не беше на турне през 2012. Въпреки това тя е заработила 12.7 милиона долара, от които над 3 милиона от дигитални продажби на албумите си и 15.6 милиона  от дигитални продажби на песните си. Адел, която имаше най-продавания албум на годината в САЩ през 2011 и 2012 е на 11-то място с 14 милиона долара.

Тя не беше на турне миналата година, а си взе почивка, за да роди първото си дете, но вторият ѝ диск "21" продължава да се харчи добре във физически и дигитален формат.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички