Магистърска програма Битълс в университет на Ливърпул


Магистърска програма Битълс в университет на Ливърпул

5001

Магистърска програма за изучаване на Битълс (The Beatles) бе включена в учебния план на университета "Хоуп" в Ливърпул. Нейната цел е детайлно вникване в музикалния и социалния контекст на 60-е години на миналия век - на идейно и техническо ниво: звукозаписни трикове, писане на текстове, но и за индустрията изобщо.

Цялостното название на дисциплината е "Битълс: популярна музика и общество", информира "BBC", цитирайки сайта на британското учебно заведение. Курсът, който е рамките на 4 семестъра по 12 седмици, се предлага в редовна и задочна форма.

"За Ливърпулския квартет има над 800 книги, но дейността на Джордж и Ринго никога не се е изучавала на сериозно академично ниво", негодува Майк Брокен, преподавател по музика и основател на уникалката школа.Интересът към Фаб Фоур е огромен - при това не само от страна на жителите в техния град, а и от Великобритания като цяло. Та дори и отвъд Атлантика, според него.

Желаещите да се сдобият с тапия за магистърска степен по популярна музика и Битълс трябва да защитят и магистърска теза.

Квартетът се превърна в музикален и културен феномен преди повече от 40 години. Битълс са най-успешната група на всички времена, твърдят мнозина изкуствоведи, критици и спецове по шоубизнеса. Днес Великолепната четворка и английският град са неотделими понятия.

Хотел Hard Days Night, назован така по хита на бандата, пусна първите посетители през изминалата година. Жеалещите имат възможност да пренощуват в стая "Макартни" или "Ленън" срещу 650 паунда. Зданието се намира почти до клуб Cavern, откъдето всъщност стартира кариерата на състава.

Ливърпулското летище пък се нарича "Джон Ленън", припомнят световните агенции.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички