Мими Иванова и Развигор Попов: концерт с много мелодия


Мими Иванова и Развигор Попов: концерт с много мелодия

1989

Този концерт с мотото "Съдба" на Мими Иванова и Развигор Попов е в ден, когато двамата отбелязват и 33 години от брака си.

Сцената в зала 1 на НДК е почти празна – няма много техника. Запълват я красиви танцьорки, които в различни премени украсяват чудесните песни на Развигор. Народни носии, стегнати трика, къси роклички, красиви лица и крака... Много добре замислен концерт с жива хореография, ярко осветление и най-важното – чудесните гласове на родната ни естрада, наричана поп музика днес.  

Сред специалните гости са Йорданка Христова, дует Ритон, Кичка Бодурова, Алекс, Крис от Bailaando, Роси Кирилова, Ваня Костова, Драго Драганов, Искра Радева, Тони Димитрова и Борис Гуджунов.

Всеки от тях излиза с букет, получен от Развигор, тъй като Мими не е постоянно на сцената. Развигор снове насам-натам и създава много весело настроение с шеги. Както винаги, впрочем. Кичка го хваща в крачка: „Накъде си тръгнал? Тя (Мими) не е там, изгуби я. Точно в обратната посока е.”

Здравко се фука колко стабилен мъж е и как заедно с Развигор търпят дългогодишен брак. Ритонката го засича, че не е ясно кой кого търпи. Пита: „Абе, Разви, ти навремето защо ни обявяваше Здравка и Катьо?”. „Ми защото не ви знаех имената точно, така съм ги запомнил”. Бурен смях от около 2 000 души в залата.

Мислех, че ще е претъпкано като на повечето юбилейни концерти. Те двамата заслужават това. Все пак пред нас е „най-добрият композитор заедно с Тончо Русев”, както го нарече Митко Щерев на свой концерт в същата тази зала. Досаден факт е плейбекът, но това е неизбежно при толкова много изпълнители. На повечето им личи как пеят върху гласовете си, някои се стараят да имат само инструментален съпровод и пеят чудесно.

Траен спомен ще остави ведрото лице на Борето Гуджунов, поразяващата красота на Искра Радева, младите певици от Горна Оряховица, облечени изцяло в бяло, херувимският глас на Ваня Костова, артистичната изява на Драго Драганов, който пее дамската партия в „просто свърши хубавото време и дъждът вали... не, не е сълзи”, озарената от щастие усмивка на Мими, прегърната от много деца и силата на Развигор като композитор.

Концерт с толкова много мелодия скоро не е имало в НДК.

Група Старт заема местата си - ще свири на живо. Васко Кръпката – барабани, Жоро Георгиев – бас, един „нестинар” на клавирни, още един пич на китара и, разбира се, Мими и Развигор.

За мен концертът започва сега. Част от нашата рок история се съживява. Спомени отпреди 25 години се подреждат живописно на сцената.

Няма да забравя как Жоро Ковачев ме запозна с Васил Георгиев и Георги Георгиев. Беше на някаква манифестация в средата на 80-е. Те пиеха бира на крак от бутилките пред ресторант "Трапезица" на тогавашния булевард "Руски" в София. "Още ли сте с Развигор?" - питам. А Васил: "Да, ама ще го сменяме".

Е, не са сменили маестрото.

Той просто е незаменим.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички