Морето и Корин Бейли Рей


Морето и Корин Бейли Рей

5368

Почти четири години след дебютния албум на Корин Бейли Рей (Corinne Bailey Rae), който се разпродаде в над 4 млн. копия, "Virgin Records" са горди да съобщят за премиерата и на втория й албум - "The Sea".

Дискът ще се появи официално на музикалния пазар на 1 февруари.

Един от най-интересните нови артисти в съвременната музика прави забележителна стъпка в своето развитие.

Корин започва работа по новите парчета в края на 2007 след двугодишната вихрушка, в която тя от неизвестна певица и автор на песни се превърна в мултиплатинен артист с много награди и цяла огърлица от номинации за награди "Грами" ("Grammy") и "BRIT".

Трагичната загуба на съпруга й в началото на 2008 я накара да се оттегли напълно и чак след повече от година тя успя да се върне към работата си. Тези песни, както и музиката, създадена и записана впоследствие, са намерили нов израз чрез изключителния талант на Корин.

Записан основно в Лийдс и Манчестър и ко-продуциран от нея и още двама отделни продуценти, Стив Браун и Стив Кришанту, "The Sea" е определящ албум за една артистична кариера, момент в един артистичен живот, когато всички очаквания се сбъдват и дори се надхвърлят, границите се рушат и се създава нов музикален език, богат на значения и страст, твърдят запознати с изпълненията в проекта.

Написан в собствената вселена на Корин, далеч от влияния и излишни събития, "The Sea" е творчески скок, който тласка вокалистката в съвсем нова музикална реалност. Първите слушатели на албума предположиха широк спектър от предшественици в музикално отношение, в това число Къртис Мейфийлд, Джеф Бъкли, Стиви Уондър, Бьорк, Марвин Гей, Рейдиохед, Нина Симон и Пинк Флойд, като в същото време Корин създава нещо тотално ново.

Гласът й, както винаги, е експресивен и одухотворен, а сега е намерил и някаква друга затрогваща дълбочина. Извисен и интимен, деликатен и топъл, грациозен и страстен. Корин звучи уникално, истински артист на времето си и в същото време някак отвъд него.

Работейки с нова банда музиканти, повечето от които познава от много години, тя създава и продуцира интимен албум, с текстове, които разказват много лично, свободно и дълбоко за личното й пътешествие. "The Sea" е диск, чиито цветове и емоция ще ви отведат надълбоко в един контрастен свят на красота и тъга, от който ще си тръгнете с надежда и разбиране.

Това е още и продукция, която дълго ще остане в съзнанието и въображението ви, обратно на всяка модерна музика за бърза консумация. Мрачен, изкусителен, емоционален, искрен и изпълнен с надежда, “The Sea” тотално потапя в света, който създава.

Както Корин сподели пред "Observer Music Monthly": “Има нещо магично, което ни кара да продължаваме напред, заради което си струва. Албумът е именно за това, за тази мистерия. Той е и за загубата, но и за надеждата, за това как продължаваме и опитваме да намерим красотата”.

Певицата бе N 1 в традиционното допитване на "BBC" - “Sound Of” 100, организирано от най-влиятелните английски музикални журналисти и продуценти, за най-обещаващ артист 2006. Титулният й дебют скочи директно на първа позиция в класацията за албуми на Острова, с което 26-годишната тогава мулатка от Лийдс стана третата изпълнителка за последните 30 години, оглавила от раз този чарт.

"The Sea" ще бъде на българския музикалния пазар на 1 февруари "Анимато Мюзик"/ "EMI".

Още на:

www.corinnebaileyrae.net

www.animatomusic.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички