Мюз пънат да свирят в космоса


Мюз пънат да свирят в космоса

4986

Британските инди рокаджии Мюз (Muse) планират първия в историята извънземен концерт.

"Възнамеряваме да свирим на космически кораб", довери по повод евентуалната следваща изява на бандата фронтменът Матю Белами (Matthew Bellamy),  цитиран от The Sun.

Мюз не крият амбициите си да станат първата група, която ще свири в открития космос, но музикантите търсят спонсори в момента. Певецът смятал да убеди английския магнат Ричард Брансън да позволи на групата да пътува с неговия космически кораб "Върджин Галактик", който ще лети с богати пасажери до космоса това десетилетие.

Цената на удоволствието е 200 000 паунда.

"Обсъждали сме да свирим в космическото пространство. Понякога имахме много смислени разговори, друг път говорихме късно вечер, но наистина искаме да го направим. Наистина смятам, че това може да се случи в бъдеще и съм сигурен, че ще стане в моя живот. За мен би било удоволствие да съм част от това", казва Белами пред тиражното издание очевидно с идеята самият Брансън да се запознае с намеренията на бандата.

Впрочем, тя е особено пристрастена към космическите пространства и техните мистерии: на фестивала Rock Am Ring в германския град Нюрмбург рокаджиите курдисаха на сцената гигантско чудо, определено от тях самите като НЛО.

Реквизитът обаче се оказа твърде голям и блокира прекия сигнал на MTV, което наложи съставът да се откаже от ексцентричната си приумица.

Някои скептици гледат на идеята Мюз да свирят в космоса като на PR ход.

Както MySound.bg информира, триото работи вече по своя нов, шести диск, продължаващ славната линия на "The Resistance" (2009).       

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички