Панаир: Изпитват Красимир Аврамов още веднъж за Евровизия!


Панаир: Изпитват Красимир Аврамов още веднъж за Евровизия!

7389

Опоненти и защитници на Красимир Аврамов и Поли Генова вадят шпагите в предаването "Бъди звезда" по БНТ утре вечер.

След завихрилия се гигаскандал относно българския представител на конкурса "Евровизия" в Москва тази година - в лицето на Красимир Аврамов и песента му "Illusion", бе основан инициативен комитет „Да защитим честта на Поли Генова” към официалната Facebook група „Поли Генова - истинския победител на "БГ Евровизия”.

Младата вокалистка се озова на втора позиция с баладата на Иван Кутиков "One Lifetime Is Not Enough" на шоуто в зала 1 на НДК миналия уикенд.

БНТ - от своя страна, реагира с официално становище на исканията на недоволните.

Пълният текст - по-долу:  

Българската национална телевизия за пети пореден път отговорно и професионално организира конкурса “Българската песен в Евровизия”. Изборът на кандидатите мина през зрителски вот в предаването “Бъди звезда”, селекционна комисия от професионалисти, професионално жури в полуфинала на 24 януари и чрез зрителско гласуване на 21 февруари в зала 1 на НДК, по време на финала на конкурса. Победи песента “Illusion” в изпълнение на Красимир Аврамов (19553 гласа).

Изборът й предизвика вълна от негодувание сред музикалната гилдия заради нестабилността на изпълнението. Появиха се и крайно негативни мнения, определящи изпълнителя й като “пълен непрофесионалист”.

При така създалата се ситуация БНТ се чувства длъжна да заяви своята позиция, в съответствие с обществените и национални отговорности, които носи.

Регламентът бе съобразен с европейските изисквания, проверен четирикратно, утвърден, публикуван и спазен напълно и пунктуално и от националната медия, и от участниците тази година.

В настоящия момент ние се стремим да проверим докрай качествата на изпълнителите на песента и да внесем в нея допустимите корекции, с които да я направим конкурентноспособна на другите песни от европейския конкурс и с шансове за максимален успех. 

В случай, че това не ни се отдаде, бихме призовали нейните автори и изпълнителят й да се откажат от участие в конкурса. Ако получим отказ на това наше предложение, пред нас ще стои и възможността да спрем участието си в Москва – факт, заради който ще ни бъдат наложени финансови санкции и условия за последващо участие от страна на "EBU".

Колкото до преценката ни за необходимите качества на песните - участнички в конкурса “Българската песен в Евровизия”, ние вече сме я дали с трите песни, които сме продуцирали в него – на Поли Генова (второ място), Мариана Попова (трето място) и Графа (пето място).

Българската национална телевизия дава възможност на всички, които се вълнуват от създадената ситуация, да заповядат в предаването “Бъди звезда”, в четвъртък (26 февруари) в студиото ни в НДК, зала 2, в 20.30 часа, за да изкажат своето мнение по темата “Изборът ни за "Евровизия" 2009”.

В токшоуто ще бъдат поканени фирмата-преброител, опонентите на песента, нейните привърженици, членове на журито от полуфинала, представители от изминалите ни участия и самия Красимир Аврамов, който да изпълни песента си отново, за да докаже вокалните си възможности.

Вярваме, че заедно ще достигнем до най-доброто и най-справедливо решение за българското представяне в “Песенния конкурс на "Евровизия" 2009”!!!   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички