Песен на френски е официалният N 1 хит у нас тази седмица


Песен на френски е официалният N 1 хит у нас тази седмица

25197

След като покори почти всички чартове в Европа, "Alors On Danse" на белгиеца Stromae грабна първото място и в българския ефир.
 
Френският хит "Alors On Danse" на младия изпълнител Stromae е N 1 у нас според официалната еърплей класация, изготвяна от "Nielsen Music Control Bulgaria". Изпълнението е най-въртяното в българския радио- и ТВ ефир за миналата седмица (17-23 май). Песента вече се превърна в голям хит в почти всички европейски страни, като дори оглави и класацията "European Hot 100 Singles" на "Billboard". Истинското име на Stromae (произнася се Стромайе) е Пол ван Хавер – белгиец с корени от Руанда. Започва да се занимава с хип-хоп през 2005 като част от рап група. През 2007 продължава соло, но до момента актуалното парче "Alors On Danse" е най-големият му успех.
 
На втора позиция сред най-излъчваните у нас песни също има изненада – там е румънското "Samba" на красавицата Andreea Banica и Dony. Зад тях остават последните хитове на Rihanna ("Rude Boy") и Lady Gaga ("Telephone", feat. Beyonce).  

В чарта, отчитащ само българските песни, няма разместване от миналата седмица – N 1 е Тони Стораро с последния си хит „Двете сладурани”, следван от Галя и нейното „Другата част”.

Топ позицията в официалния чарт за сингли на САЩ - "Billboard Hot 100", е заета от Usher и Will.I.Am с "OMG", а във Великобритания директно под N 1 тази седмица влиза B.o.B. с лиричното "Nothin’ On You".
 
"Топ 5" на официалната еърплей класация на България (от NMC): (17-23 Май):
1.    Stromae – Alors On Danse
2.    Andreea Banica feat. Dony - Samba
3.    Lady Gaga ft. Beyonce – Telephone
4.    Rihanna – Rude Boy
5.    Timbaland feat. Nelly Furtado – Morning After Dark

"Топ 5" на българските парчета (от NMC):
1.    Тони Стораро - Двете сладурани
2.    Галя – Другата част
3.    Тони Стораро – Отличен 6
4.    Емануела и Крум – Нищо не знаеш
5.    Dian Solo feat. Yavor – Rise Again

"Топ 5" на USA "Billboard Hot 100":
1.    Usher feat. Will.I.Am – OMG
2.    Katy Perry ft. Snoop Dogg – California Gurls
3.    B.o.B feat. Eminem & Haley Williams - Airplanes
4.    B.o.B feat. Bruno Mars – Nothin’ On You
5.    Taio Cruz feat. Ludacris – Break Your Heart

"Топ 5" на UK Singles Chart:
1.    B.o.B feat. Bruno Mars – Nothin’ On You
2.    Jason DeRulo – Ridin’ Solo
3.    Roll Deep – Good Times
4.    Alexandra Burke feat. Pitbull – All Night Long
5.    Edward Maya – Stereo Love

Източници: БАМП, BBC, Billboard
***

Музикалната класация на "Nielsen Music Control" е първият в България музикален чарт, базиран на брой излъчвания в ефир. Тя е инициатива на най-утвърдената световна компания за мониторинг на музикални излъчвания (еърплей) - "Nielsen Music Control", и Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

Музикалният "Топ 100" на България е актуален от лятото на 2008 и отразява честотата, с която песните са били излъчвани в ефир.

В момента станциите за мониторинг са 20: 16-е най-слушани радиостанции у нас плюс четири музикални ТВ канала  ("БГ радио", БНРХоризонт”, радио "City", "City TV", "Дарик радио, "FAN TV", радио "Fresh", "MAD TV", радио "N-Joy", радио "NRJ", радио "Pro FM", Радио FM+, радио "Сигнал плюс", радио "Вероника", радио "Веселина", радио "Витоша", "Voice TV", радио "The Voice", радио "Z-Rock", радио "Романтика").

Излъчваното музикално съдържание се анализира чрез използване на т.нар.“фингърпринт”-технология. Тя позволява разпознаване на музикални отрязъци от дадена песен на базата на електронен каталог и свързан с него специализиран софтуер. Този метод за измервания на музикалното съдържание в електронните медии е напълно нов за страната ни.

С приемането на този проект музикалната индустрия в България става част от мрежата на "Nielsen Music Control". На компанията са поверени националните класации в 21 държави, сред които: Австрия, Швейцария, Германия, Франция, Великобритания и Ирланция, скандинавските страни, Италия, Испания и Португалия, нашите съседи Румъния, Гърция и Турция, както и Мексико.

"Nielsen Music Control" е водеща компания за мониторинг на музикални излъчвания (еърплей) в света. Компанията се счита за единствения официален доставчик на класации, който може да предостави на музикалната индустрия хармонизирана, трайна и реална перспектива за мониторинг на излъчване/еърплей.

Българската асоциация на музикалните продуценти

БАМП е национална група на IFPI (Международната федерация на звукозаписната индустрия) за нашата страна.

Федерацията обхваща над 1400 звукозаписни компании в 73 страни и 49 дъщерни организации.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички