Пращат надзорници за Евровизия 2010 от EBU


Пращат надзорници за Евровизия 2010 от EBU

5190

„И все пак ние спечелихме войната!”, казва Евелин Георгиев, организатор на протестите срещу това Красимир Аврамов да представя България на конкурса "Евровизия" в Москва тази година.

"След като от ИК „Да защитим честта на Поли Генова изпратиха официално протестно писмо до централата на EBU в Женева с копие до медиите, от EBU отговориха, за разликата от БНТ", се казва в обръщение, адресирано до медиите.

EBU изразяват своята солидарност с феновете на "Евровизия" в България, които не желаят Красимир Аврамов да представя България в Москва след няколко седмици.

В отговора си до ИК „Да защитим честта на Поли Генова” се казва, че от EBU следят скандала, който се развихри у нас след като беше избран победителят. Тяхната позиция е, че не могат да вземат участие в излизането от проблема, предвид факта, че БНТ е националният съгледвач, който трябва стриктно да следи за спазването на регламента на конкурса  в България и още по-малко броени седмици до финалите в Москва. EBU уверяват, че за първи път в историята на конкурса стават свидетели на подобен казус – победител, „избран от народа” и в същото време – най-мразения от народа, което според тях е парадокс", се казва още в комюникето.

От централата на EBU обещават за догодина да изпратят специален екип от свои делегати, които да упражняват непрекъснат мониторинг на цялостното протичане на конкурса за България.

Организаторът на кампанията срещу тазгодишния победител, Евелин Илиев, коментира отговора на EBU по следния начин: „В крайна сметка сме щастливи от факта, че и от EBU ни подкрепят, но за нас нещата приключват в този момент, защото в крайна сметка ЕДИН ЖИВОТ НЕ Е ДОСТАТЪЧЕН, за да изкараш кирливите ризи на БНТ, Аврамов и компания, просто защото са много. И все пак смятам, че ние спечелихме войната!”

Мейлът е от Юрий Бойчев, представящ PR отдела на "SMEBS productions™".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички