Родната ню пънк гордост Oги 23 в атака


Родната ню пънк гордост Oги 23 в атака

4983

След летните морски сърф приключения във видеоклипа към сингъла "Почивка", музикантите от Оги 23 (Ogi 23 )се завръщат в най-студения месец с нова песен - "Любов на преспи".

Тя ще даде жега с екстремни спортове и зимни флиртове, убедени са феновете.

Премиерата на клипа към парчето ще се състои в столичния бар "Тънка червена линия" довечера. По ирония на съдбата датата, която се пада на момчетата, е 2 февруари, но те гледат позитивно на този факт се надяват дамите да бъдат по-палави от обикновено, не крият от мениджмънта на зевзеците.

"В последния момент се спряхме на това заглавие. Изобрахме го, защото най-добре описва чувството, което искаме да предадем с песента - напук на депресията, която се излива от българската музика, ние искаме да бъдем щастливи и да раздаваме положителни емоции”", уточнява китаристът на бандата Косьо.

Сюжетът на "Любов на преспи" отново е по-действителен случай, но хората, взели участие в съответните сцени,  остават анонимни засега. Темата в парчето е любовта и двете й лица – небрежният флирт и щастливата връзка. Автори на текста, музиката и аранжимента са Ангел (бас, вокал), Косьо (китара, вокал) и Били (барабани), а записите и мастерингът са направени в  Ground Studio.

Клипът към "Любов на преспи" е заснет по високите планински склонове със специалното участие на един от най-добрите български сноубордисти - Димитър Чокоев "Джими". По няколко спускания правят и самите музиканти.

Останалите локации са няколко емблематични места в София - около НДК и в популярното Radio Cafe под Моста на влюбените, в унисон с романтичния текст.

"Тъй като летният ни клип към "Почивка" имаше доста неочакван успех, решихме да направим логичното за нас продължение - зимен, нощен клип в града и по-романтична песен, в която обаче не липсват типичните за нас закачки. Пък и отдавна сме си признали, че екстремните спортове са сред основните вдъхновения за нашата музика", казва Ангел, който е и режисьор на клипа.

Екипът, който заснема видеото, е в състав: Петър Кирилов (режисьор), Бедрос Халваджиян (главен оператор), Джая Фотомайнд (втори оператор), Любомир Йончев (ефекти и цветни корекции), Георги Николов (монтаж).

"Работихме със същите професионалисти, с които направихме и клипа към "Почивка", защото са в най-якия и забавен екип, който можем да си представим, и се надяваме да продължаваме и занапред", обясняват от групата, стягайки се за турне, включващо следните дати:

5 февруари - Basecamp, Банско
11 февруари - Melon, Велико Търново
19 февраури - Zink, Перник
24 февруари - Radio Cafe, София
26 февруари - Polinero, Пловдив

Паралелно с премиерата на видеото, групата ще представи и специално издание – двоен сингъл, включващ летния хит "Почивка" и зимното изпълнение "Любов по време на купон", както и видеоклиповете към двете парчета.

Изненади няма да липсват и за верните им фенове, - за тях изпълнителите са подготвили специална серия мърчандайзинг, артикулите от която ще останат в тайна до премиерата.

Група Оги 23 е сформирана преди около 5 години от трима тийнийджъри, които все още не могат нито да свирят, нито да пеят. Учейки се заедно и сменяйки барабанистите един след друг, Косьо (китара, вокали) и Ангел (бас, вокали) постоянно напредват в занаята.

През 2009 успяват да запишат първия си албум, озаглавен "Pimpin Chaos", и съдържащ 9 песни и интро – написани, изпълнени и продуцирани от самата банда. Ден след промото на дебюта се ражда идеята за клип, а 10 дена по-късно видеото към парчето "Купона (дънките ми падат)" вече е факт. Следва импрозивиран клип към втория сингъл - "Жени", последван от почти година затишие.

През юни 2010 идва време за новото парче, а Оги 23 вече са поизгладили небрежния стил и са готови с "Почивка". Кадрите, заснети на морския бряг, където групата прекарва летните месеци, бяха видяни от над 50 000 само в каналите за видеосподеляне.

Мейкингът на "Любов на преспи" - на:

http://www.youtube.com/watch?v=sZDGno7fjjM

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички