Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Сцената за Стената е готова. Нека Роджър Уотърс влезе сега!


Сцената за Стената е готова. Нека Роджър Уотърс влезе сега!

3460

Остават броени часове до дългоочаквания концерт на Роджър Уотърс в София.

На Националния стадион "Васил Левски" е издигната грандиозната сцена, а огромната стена е разположена в сектор "Г". Тя е висока 12 метра и широка цели 150 метра. Изградена е от общо 1 000 тухли, изработени от специален материал, които ще бъдат разрушени в края на шоуто. Както MySound.bg нееднократно писа, спектакълът ще предложи освен музика, и ефектната мултимедия, включваща невиждани до сега кадри, сцени и снимки.

За концертите на The Wall Live на открито се използва двойно по-голям покрив (на снимката), който е широк 54 метра и е висок 24.5 метра. Той е с 1 323 метра площ от 1 164 квадратни метра - по-широк от стандартния, и пригоден да закрива цялата техника на сцената. За него са необходими два крана, всеки вдигащ по 60 тона. Покривът е изключително висок заради изискването нищо, което създава сянка, да не виси пред стената, поясняват организатирите на шоуто. Покривът се крепи на 14 подпори, всяка тежаща по три тона. Той е съставен от от 138 укрепващи съоръжения, най-лекото от които тежи 100 килограма. Съоръжението е разположено на 40 платформи, за които са необходими четири дни за монтиране и два за разглобяване.      

Цялото оборудване за грандиозното шоу е в столицата вече, информираха организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис".

Роджър Уотърс пристигна в България с частния си самолет веднага след шоуто си в Букурещ оная вечер. Той ще се срещне със свои фенове, печеливши от различни игри, часове преди концерта си. Те ще имат уникалния шанс да се разходят заедно с него зад кулисите и да присъстват на репетицията на легендарния музикант.

Тя започва непосредствено преди концерта - рок титанът ще се качи на сцената заедно с 15-те български деца, които ще се включат в спектакъла, в 16.00 ч. Малчуганите репетираха усилено в зала в село Волуяк през последните няколко седмици. Хореограф е Живко Желязков - активен танцьор в ансамбъл Чинари. Условието, което му е поставил Уотърс, е избраните участници да не се занимават професионално с пеене и танци, а това, което хореографът да открие у тях, е способността да пресъздават емоцията на децата, които чакат бащите си да се върнат живи от войната.

Входовете на стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени в 17.30 ч. Движението по бул. "Евлоги Георгиев" ще бъде ограничено няколко часа преди това и ще бъде спряно за времето непосредствено преди и след концерта. Очакванията са Роджър Уотърс да се появи на сцената около 20.30 ч, като изявята ще продължи поне два часа и половина!

Именитият гост посвещава тазгодишното си турне на Jean Charles De Menezes. Това е мъжът, който бе разтрелян от полицията в Лондон покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица. На неговата памет е посветена и новата песен "The Ballad Of Jean Charles De Menezes". Провокиран от трагедията, Уотърс посвещава турнето си на Де Менезис и семейството му, на борбата за истината и справедливостта, както и на всички жертви на тероризма по целия свят.

Повечете седящи места в сектор "В" са изчерпани, но все още се намират билети за рок спектакъла на цени от 65 до 180 лв., които могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички