Систърс Ъф Мърси на Spirit Of Burgas: Пушек, готик и хитове


Систърс Ъф Мърси на Spirit Of Burgas: Пушек, готик и хитове

7788

Систърс Ъф Мърси (The Sisters Of Mercy) откриха първата вечер от "Spirit Of Burgas" снощи след кратка реч на кмета на града, който обеща другата година още по-голям купон.

Присъстващите го аплодираха, въпреки че подобна легендарна банда заслужава доста по-многобройна аудитория, според мен.

Вярно, съставът на Систърс е променен, а от оригиналния лайн-ъп е останал единствено фронтменът Андрю Елдридж

Самият кмет беше извикан от Део, който ни поздрави с "Къде сте, дупета-а-а!"

Въпреки редовните смущения от микрофония и скромните диско ефекти от няколко прожектора и машината за пушек (може би за да е автентично ню-уейв/готик парти), "сестричките" направиха страхотно шоу и концерт на ниво, изпълнявайки както едни от великите си хитове като "Temple Of Love", "Mother Russia", "Vision Thing", така и нови парчета.

Откъм български съпорт се отличиха Гравити Ко (Graviti Co.), които не отстъпваха по нищо на "MTV"-групите. Дори можеше да ги объркаш с някоя бритиш банда заради прическите, костюмчетата и кецове ала Кюър.

Безмилостното представяне на Паникън Уайаскър на сцената "Music Space" вдигна във въздуха публиката, която екзалтирано пееше заедно с тях любимите парчета "Hair Plug-In", "Cadillac Song","Control Panel", "Шоу бизнес".

На феновете на дръм-ен-бейс-а беше сервирано разнообразно меню от български и британски групи, които успяха да съберат най-голямата публика, упорито подскачаща до изгрев слънце.

Две полуразголени танцьорки допълваха ритъма на Берън и Ю Кей Апах, а MC Джейк доказа отново защото Пендулум са едни от водещите лица в електронната сцена. Той създаде страхотна атмосфера с "Blood Sugar", "Tarantula" и няколко ремикса на Продиджи и Найн Инч Нейлс.

Разположението на сцените беше такова, че ако не си се залепил до съответната сцена, ще слушаш латино транс-ен-бейс.

Като визия целият фест е разходка в Страната на чудесата, малки кътчета с хапване и пийване -"Изяж ме , изпий ме", карти за игра с ликовете на гостите, танцуващи клоуни с дрешки, обшити с купи и спатии.

Всичко коз!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички